Črnomelj presenetil eno izmed vodilnih ekip

Rokometaši Črnomlja, ki so do te tekme bili oddaljeni samo 3 točke od izpada, so presenetili ekipo Krškega, ki se bori za napredovanje v 1. ligo. V domači dvorani so igrali neodločeno 27:27, s tem, da so imeli celo na voljo zadnji napad za zmago.


V tekmi dveh tretjih ekip – ena od vrha, druga od dna prvenstvene lestvice – so gledalci videli presenetljivo izenačeno igro. Ekipa Krškega, ki je bila pred tekmo nesporni favorit je začela silovito in že v 6. minuti povedla z 1:5. Domači so se v 14. minuti približali na 5:6 in v 19. minuti na 7:8. Gostje so prednost zadetka ali dva držali do 27. minute, ko se jim je ustavilo. Črnomaljci so do konca prvega polčasa zadeli 3-krat in nekoliko presenetljivo odšli na odmor z golom prednosti (13:12).

Tudi drugi polčas so gostje začeli odlično in v prvih 6. minutah drugega polčasa, podobno kot v prvem polčasu, naredili delni izid 1:5. Domači so prvič v drugem polčasu izenačili na 17 v 38. minuti. Sledilo je obdobje igra “gol za gol”, ko so v 55. minuti domačini povedli z 25:24. Gostje so izid spreobrnili in 2 minuti kasneje ponovno povedli z 25:26. V predzadnji minuti pa so domačini ponovno povedli z 27:26. V naslednjem napadu so gostje izenačili in sledila je razburljiva končnica. Domači so izgubili žogo, vendar gostje protinapada, za vodstvo in po vsej verjetnosti zmago, niso izkoristili. Po 2 minutah odmora (po eno na vsaki strani) so domači zgrešili vrata še v drugem napadu za zmago in rezultat je ostal izenačen 27:27.

Pri domačih sta največ zadetkov dosegla Štrucelj (7) in Slobodnik (6). Pri gostih pa Ban 6 in Dragan 5 zadetkov.

Z osvojeno točko so se Črnomaljci oddaljili na 4 točke od 13. mesta, ki vodi v 2. ligo. Krško, ki je trenutno na 2. mestu, pa lahko jutri prehiti Izola, ki v domači dvorani gosti Rudar in Slovan v primeru, da premaga vodilne Slovenjgradčane.

RK Črnomelj – RK Krško 27:27 (13:12)
športna dvorana Loka, gledalcev: 170, sodnika: Jožef Jeraj in Rok Krt

RK Črnomelj: Kostelec, Medic, Schweiger, Šterk 1, Bagarič, Štrucelj 7, Horvat 1, Slobodnik 6, Weiss 4, Stariha 4, Mihelič 2, Plut, Lozar, Radojčič, Aupič 1, Slemenšek 1
Trener: Zoran Šutej

RK Krško: Romih 1, Glogovšek, Dular, Škafar 1, Subotič 3, Dragan 5, Glaser 1, Kastelic 2, Rantah 4, Deržič, Mlakar, Vovk 4, Ban 6, Blaževič, Škalički, Kodrič
Trener: Uroš Šerbec

Izključitve: RK Črnomelj 14 minut, RK Krško 12 minut

7metrovke: RK Črnomelj 3/3, RK Krško 1/4

Krško v naslednjem krogu gosti Škofljico, Črnomelj pa odhaja v Šmartno.

Foto: Facebook stran RK Črnomelj

Komentarji