MRK Ljubljana vse bližje naslovu prvaka

V tem tednu so se dvoboji 15. kroga, 2. Državne lige pričeli že nekoliko prej.  V četrtek, 21. 3. 2019, so se v športni dvorani Logatec pomerili rokometaši domačega RK Kronosa ter ekipa vodilne MRK Ljubljane.


Domači so z zadetkom Mihe Oštirja otvorili srečanje in povedli z 1:0, vendar so Ljubljančani po golu Slavka Eraka hitro izenačili rezultat. Vse tja do devete minute je bila igra precej enakovredna (9. minuta 3:3), nato pa so v nekaj prestav višje prestavili igralci MRK Ljubljane. V 15. minuti so tako povedli s 4:6, v nadaljevanju pa svojo prednost iz minute v minuto le še povečali. Polčas se je zaključil z devetimi goli prednosti gostujoče ekipe (8:17).

Tudi nadaljevanje je po pričakovanju potekalo po ritmu Ljubljančanov. Prednost so takoj v uvodu drugega polčasa z zadetkom Lovra Gorjupa povečali na deset golov (8:18) in v tem tempu nadaljevali vse do konca obračuna. Ob sodnikovem žvižgu za konec tekme je bil rezultat visokih 19:33 v korist gostujoče ekipe iz Ljubljane.

Ekipa MRK Ljubljana se je pred zadnjimi tremi krogi še bolj utrdila na prvem mestu ligaške lestvice, ekipa Kronosa pa ostaja na sedmem. Pri domači ekipi je bil s štirimi zadetki strelsko najbolj razpoložen Vid Šebalj, pri gostujoči ekipi pa s sedmimi Vid Lukman.

2. Državna liga se tako počasi, a vztrajno, približuje koncu. Z novo zmago so si Ljubljančani že skoraj popolnoma zagotovili naslov prvaka in s tem napredovanje 1. B državno ligo.

Žal pa se je na drugi strani, tri kroge pred koncem že zaključila sezone ekipe iz Metlike, ki je zaradi spleta okoliščin (premajhno število igralcev) izstopila iz tekmovanja in sezono tako zaključila z enajstimi odigranimi obračuni.

RK Kronos : MRK Ljubljana – 19:33 (8:17)

 RK Kronos: Komar, Podobnik 3, Jereb 1, Kamnikar 1, Ribič 2, Breznikar, Muršič, Šebalj 4, Musar-Kumer 2, Stojanov, Jurkovič, Oštir 2, Valentinčič 2, Dragar 2, Lukič, Feuš

Izključitve: 10 min

Rumeni kartoni: 1

Rdeči kartoni: /

7 – metrovke: 2/3

MRK Ljubljana: Lukman 7, Miličevič A., Vadnjal 2, Pintar, Rebevšek, Gorjup 4, Ločičnik 2, Arih 1, Miličevič U. 4, Žabjek 2, Erak 4, Černe 1, Lešnjak 1, Kolmančič 5, Pikovnik

Izključitve: 12 min

Rumeni kartoni: 2

Rdeči kartoni: /

 

Pripravila: Nika Baznik

Foto: MRK Ljubljana

Komentarji