Cvijić: “Moramo vrniti igro, ki jo je ekipa Ribnica včasih imela”

Tekma v Škofji Loki ni kazala razmerja s prvenstvene lestvice, kjer se Gorenjci krčevito borijo za obstanek, Ribničani pa so trdno zasidrani v zgornji polovici. Ribničani so z nekaj težavami vendarle tekmo dobili in tako koledarsko leto 2020 zaključili z zmago.


Grega Jamnik, rokometaš Urbanscapa Loke:
“Precej se je poznalo, da smo igrali samo s sedmimi oziroma osmimi igralci. Riko Ribnica ima 16 enakovrednih igralcev ter tako opcijo zamenjave. Veliko energije smo porabili tako v obrambi kot tudi v napadu, skoraj da ne brez menjave. Dali smo vse od sebe. Kljub velikim številom napak, smo se približali Ribnici na dva gola zaostanka. Vsako tekmo imamo krizne minute. Ali se to zgodi v prvem ali drugem polčasu ni pomembno, ampak tukaj se potem naredi razlika v golih. Zbranost in osredotočenost padeta, kar se proti ekipi, kot je Riko Ribnica, ne sme zgoditi.”

Gregor Cvijić, trener Rika Ribnice:
“Urbanscape Loka je izjemno neugoden tekmec. Je atipična ekipa, ki vedno napada in ne popušča, z majhnimi, a hitrimi igralci. Mi smo visoki, počasnejši, zato smo tokrat tudi postavili obrambo 6:0. Prejeli smo preveč golov in to govorim z vsem spoštovanjem do nasprotne ekipe. Vedeli smo, da bo težka tekma. Tekmeci se ne predajo in igrajo do zadnje minute. Obračun se je začel lomiti v 52. minuti in potem smo to tudi izkoristili. Mi moramo dvigniti raven igre in vrniti nazaj tisto granitno obrambo ter dober napad, ki ju je ta ekipa včasih imela. Vse to nas čaka v drugem delu. Vse moči bomo usmerili v to, da se bo to tudi realiziralo.”

Medtem ko se Ribničani po tekmi že lahko sprostijo za božično-novoletne praznike, ekipo iz Škofje Loke v sredo čaka še gostovanje v Ljubljani na zaostali tekmi 7. kroga.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

 

Komentarji