V Dobovi lačni zgornjega dela lestvice

Rokometaši Dobove so presenetljivo lahko prišli do prvenstvenih točk v dvoboju z Ormožani in naredili pomemben korak k obstanku v eliti. Gostitelji so tekmo v svojo korist praktično odločili že v prvem delu, ko so povedli z 8:2, v 20. minuti po golu Marka Sintiča pa celo z 11:3. Gostje so se zbrali in do polčasa razliko znižali na pet. Tudi v drugem delu se je nadaljeval lov Ormoža, ki je bil vsaj sprva uspešen. V 37. minuti je Bojan Čudič znižal na 16:14. Končno se je v napadu spet odprlo domačim, Sintič in Andraž Dragan pa sta poskrbela za varnih +5 (21:16). Novega preobrata domači niso več dopustili.


Benjamin Teraš, trener Dobove:
“Cel teden smo se pripravljali na to tekmo. Kljub temu, da imamo težave, tako s poškodbami, kot z nekaterimi bolnimi igralci, so fantje izredno dobro odreagirali, sploh na začetku. Pomagal nam je tudi vratar, odlepili smo se celo na osem zadetkov. Seveda je bilo malo iluzorno pričakovati, da bo tako celo tekmo. Gostje so se vrnili v igro, tudi pritisnili, vendar smo znali pravi čas odgovoriti in zasluženo zmagali. Čestitam fantom! Sedaj nas čaka počitek, potem pa veliko dela, da ulovimo zgornji del lestvice Lige NLB, kamor si spet želimo.”

Saša Prapotnik, trener Jeruzalema Ormoža:
“Tekmo smo zelo slabo začeli. Mislim, da je to bil to tudi ključ do zmage Dobove. V drugem polčasu smo se pobrali, ampak vseeno je zaostanek osmih golov iz prvega polčasa bil prevelik. Čestitam Dobovi za zasluženo zmago.”

Po božično-novoletnem premoru Dobovo čaka gostovanje v Ribnici, Jeruzalem Ormož pa bo doma gostil Trimo Trebnje.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

FOTO: Jurij Vodušek/RK Gorenje Velenje

Komentarji