Dan D: “Danes misli samo pozitivne misli”

Vsi vemo, kaj se je zgodilo v soboto v Kopru. -5 ni veliko, a vsekakor tudi ne malo, sploh iz vidika igranja v gosteh. Ampak danes ni čas za pesimiste, ni čas za realiste in ni čas za tiste, ki ne verjamejo v uspeh slovenske rokometne reprezentance. Danes moramo vsi verjeti, da bo našim fantom na čelu s selektorjem Veselinom Vujovićem uspelo.


Tisti, ki ste v svojih mislih vsaj malo skeptični glede današnjega slovenskega uspeha, si predvajajte pesem glasbene skupine Dan D, ki pravi: “Danes misli samo pozitivne misli.”

Ne pozabimo, ta, ista reprezentanca je bila v 15 minutah sposobna nadoknaditi zaostanek 8 zadetkov v tekmi za tretje mesto proti Hrvaški, zakaj torej ne bi mogli v 60 minutah nadoknaditi 5 oziroma 6 golov …

GABER OSTAL DOMA
Škofjeločan je zaradi grobega udarca v oko na sobotni tekmi proti Madžarski takoj po dvoboju opravil pregled pri okulistu v Ljubljani, ki je pokazal strgano očesno veznico. Kljub temu, da je prejel intenzivne terapije, zaradi poškodbe štirinajst dni ne sme opravljati večjih fizičnih naporov, zaradi česar ne bo mogel zaigrati.

Zaradi bolečin v kolenu Nika Medveda je moral selektor na zadnji trening v Slovenskih Konjicah vpoklicati Matica Verdineka, ki je igral tudi na zadnjem evropskem prvenstvu in bo v postavi za sredino tekmo, na kateri zaradi poškodbe ne bosta mogla zaigrati še Matej Gaber in Gregor Potočnik. Vujović se je odločil, da v Veszprem ne potujejo še Nino GrzentičUrh KastelicGal Marguč in Rok Ovniček.

DAN D
Danes nas čaka napeta, zanimiva, in, kot obljublja Vujović, “borbena tekma”.

“Danes nobeden se ne predaja, lahko verjameš zares,” pravijo Dandejevci. Naj se to drži naših reprezentantov in vseh nas navijačev, ki bomo ob 19. uri stiskali pesti in upali na preboj naših na SP 2019, ki bo januarja v Nemčiji in na Danskem.

Vujović: Od fantov hočem samo boj do zadnjega diha. Lahko pripravim najboljšo možno strategijo, a če moji igralci ne bodo pokazali srčnosti, strasti in predanosti do grba z državnim dresom, potem je vse to zaman.”

 

Pripravil: Primož Petrovič Vernikov
FOTO: Slavko Kolar

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja