Slovenci kljub zmagi brez uvrstitve na SP

Danes je bila na sporedu povratna tekma med Slovenijo in Madžarsko. Slednji so si s tekmo v Kopru zagotovili zelo dober izkupiček za povratno tekmo, saj so Slovence premagali z 29 : 24. Tekma v Veszpremu je bila za Slovence izjemnega pomena, saj bi se ob zmagi za več kot pet golov uvrstili na svetovno prvenstvo. Slovenci so tekmo sicer dobili, vendar razloga za slavje ni bilo, saj so v skupnem seštevku obeh tekem zmagali Madžari.


Začetek prvega polčasa je bil povsem izenačen. Selektor Vujović je presenetil z izbiro začetne sedmerke, ko je v vrata postavil debitanta Roka Zaponška, ki je v prvem polčasu zbral pet obramb. Madžari so že v 10. minuti prišli do prednosti treh golov in pokazali večjo željo kot Slovenci. Selektor Vujović je po zaostanku treh golov vzel minuto odmora, ki pa se ni obrestovala, saj so slovenski rokometaši zaigrali premalo zbrano v obrambi. V napadu niso izkoriščali stoodstotnih priložnosti in nasprotniku dovoljevali doseganje lahkih golov. Prvi polčas se je tako končal z rezultatom 12 : 12.

Prve štiri minute v drugem polčasu sta obe ekipi odigrali brez prejetega gola. Strelski post je v 35. minuti prekinil Borut Mačkovšek, ki je zadel za vodstvo Slovenije s 13 : 12. Na madžarski strani je bil izjemno razpoložen Mate Lekai, ki je v 39. minuti zadel za prvo vodstvo Madžarov v drugem polčasu (15 : 14). Prav Lekai je bil tisti, ki je slovenski obrambi povzročal največ težav. Slovenci so sicer v 46. minuti z golom Boruta Mačkovška prišli do zadetka prednosti, a je bilo zmeraj manj upanja za preobrat v Veszprem Areni. Slovenija bi morala za uvrstitev na svetovno prvenstvo zmagati vsaj za 6 golov, saj je bilo na tekmi na Madžarskem doseženih manj zadetkov kot v Kopru. Deset minut pred koncem srečanja je rezultat na semaforju kazal 21 : 19 v korist Slovenije. Tri minute pred koncem tekme je slovenski selektor Veselin Vujović zahteval minuto odmora in Slovenci so zadeli za prednost treh golov (24 : 21). Na koncu so tekmo dobili z rezultatom 26 : 22, kar pa ni bilo dovolj za uvrstitev na svetovno prvenstvo.

KVALIFIKACIJE ZA SP

MADŽARSKA : SLOVENIJA 22 : 26 (12 : 12)

 

Pripravil: Žiga Rebevšek
FOTO: RZS

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja