Uradno: Mačkovšek v Veszprem

Izjemne igre Boruta Mačkovška v sezoni 2017 / 2018 niso ostale neopažene, zato je zanj vladal zelo velik interes najboljših evropskih klubov. Mačkovšek, ki se je prav v mestu ob Savinji povzpel do statusa vrhunskega rokometaša in mu je po prvi neuspešni avanturi v tujini znova Celje pomagalo nazaj na vrh, se sedaj seli v madžarski Veszprem.
Potem, ko je že sredi sezone, zelo velik interes za Boruta Mačkovška pokazal zvezdniški Pariz Saint-Germain, ki pa nato ni bil pripravljen plačati zahtevane odškodnine, je sedaj to storil drugi najbogatejši klub v Evropi, madžarski Veszprem. Ta tako še naprej ostaja ekipa, kjer igra ali je igralo daleč največ v celjskem klubu vzgojenih igralcev, trenutno jih je v tej ekipi namreč kar sedem. Kluba sta se po nekaj pogovorih uspela uskladiti glede pogojev prestopa, ki bo v zgodovino celjskega kluba zapisan kot drugi najvišji.
Mačkovšek se je v Celje Pivovarno Laško – kot kadet iz Izole – preselil s petnajstimi leti, kmalu po prihodu pa dobil tudi priložnost v članski ekipi. To je bilo najprej med leti 2011 in 2013, ko se je nato prvič podal na tuje in ob koncu sezone 2013/14, ko se ni najbolje znašel v Hannovru. Po selitvi v Minsk pa je ta klub propadel in mu je Celje ponudilo priložnost za ponoven zagon. Ta ga je takrat pripeljal do pogodbe z Montpellierjem, kjer je nastopal v sezoni (2014/15) in v polovici naslednje, ko se je preselil v nemško Bundesligo k Eisenachu, katerega član je bil do konca sezone 2015/16. Potem se je vrnil v Celje, kjer je vedno prikazal svoje najboljše igre. Za pivovarje je do sedaj zbral 204 nastopov in dosegel 702 zadetka. Kot član slovenske reprezentance je do sedaj zbral 89 nastopov, v katerih je dosegel 201 zadetek.

Borut Mačkovšek: “Rad bi se zahvalil celjskemu klubu in Celju, da me je ponovno sprejelo tako lepo in toplo. Tu sem se ponovno dvignil in dodatno razvil, zato hvala klubu, trenerju, strokovnemu štabu in vsem, ki so k temu pripomogli. Predvsem pa v prvi vrsti soigralcem, saj brez njih ta prestop ne bi bil mogoč! Zato vsem še enkrat hvala za vse! 
Hvala tudi Florijanom za stalno podporo, to so zame najboljši navijači. Verjamem, da se v Celje enkrat znova vrnem in da to ni dokončno slovo.”


Borut bo tako nadaljeval tradicijo prestopov celjskih igralcev, ki so bili bodisi vzgojeni v Celju, ali pa so tu do konca razvili svoj talent ter se pokazali Evropi in svetu.

Želimo mu uspešno nadaljevanje kariere, v skladu s sloganom »Enkrat za Cele, vedno za Cele«, pa bo v Celju vedno dobrodošel, so zapisali v celjskem klubu.

VIR: RK CPL
FOTO: RK CPL

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja