Vujović: Izgubili smo vse možnosti, ko so na EHF zamenjali že delegiran sodniški par

Slovenska članska moška reprezentanca je včeraj kljub zmagi proti Madžarom ostala brez uvrstitve na SP, ki bo v Nemčiji in na Danskem. Madžari so s skupno razliko +1 iz dveh tekem premagali naše rokometaše.


Veselin Vujović je bil zopet kritičen do EHF-a, a si vseeno ni upal povedati preveč, da ne bi bil zopet kaznovan: “Vse možnosti za preboj na SP smo izgubili po odločitvi rokometnih veljakov o zamenjavi češkega sodniškega para s slovaškim. Vsi so lahko videli porazno slabo sojenje Slovakov v zadnjih petih minutah tekme,” in nadaljeval z mnenjem o tekmi: “Madžarom moram čestitati za preboj na SP, mi smo vse možnosti za to zapravili v Kopru.”

Kot je dejal selektor, mu “razlog za slabo predstavo na prvi tekmi mi še vedno ni znan. Izjemno žal mi je, da je ta sijajen rod ostal brez velikega tekmovanja.”

Borut Mačkovšek je dejal, da so pred tekmo verjeli, da “lahko zmagamo v Veszpremu in izločimo Madžarsko. Gostitelje smo pripeljali v kočljiv položaj, v zadnjih petnajstih minutah smo odigrali zelo dobro obrambo, a se nam ni izšlo. Sodniških odločitev ne bi komentiral.”

Kljub nekaterim ugibanjem, da bi lahko Vujo zapustil našo klop ob morebitnem neuspehu, pa je takoj po srečanju predsednik RZS-ja Franjo Bobinac razblinil vse dvome, ko je rekel: “Veselin Vujović ostaja!”

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja