RZS iniciator sprememb v evropskem rokometu

Predsedstvo Rokometne zveze Slovenije je na zadnji seji potrdilo predlog sprememb v rokometu, ki jih RZS v sodelovanju z ostalimi zvezami poskuša doseči pri EHF. 


Predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac je že med evropskim prvenstvom na Hrvaškem na srečanju predsednikov rokometnih zvez evropskih držav napovedal, da bo začel pogovore z ostalimi rokometnimi zvezami za vpeljavo sprememb v rokometu, predvsem pri natančnejši opredelitvi in upoštevanju določenih pravil igre, za katere sodelujoči pri projektu menijo, da niso v prid rokometu.

Državne rokometne zveze si na pobudo RZS želijo profesionalizacijo sodnikov, spremembe v pravilih in postopkih pritožb, ki lahko vplivajo na končni rezultat tekem ter boljšo definicijo določenih pravil igre, kot so pasivna igra, prekršek v napadu, začetni met ter prekinitve, oziroma predvsem poenotenje razumevanja pravil med sodniki.

Bobinac je predlog pobud že poslal na vse evropske rokometne zveze in na evropsko rokometno organizacijo (EHF), ki mu je odgovorila, da podpira prizadevanja RZS in ostalih zvez po izboljšanju in boljšem razumevanju določenih delov igre, kar pričakujejo tudi navijači širom sveta. EHF je pobudo RZS že vključil na dnevni red kongresa, ki bo 19. in 20. junija potekal v Glasgowu, kjer bo pobudo predstavljal podpredsednik Boštjan Kozole. Na kongresu bodo delegati odločali tudi o gostitelju evropskega prvenstva za ženske 2022, za katerega v sodelovanju S Črno goro in Makedonijo kandidira tudi Slovenija.

Predsedstvo RZS je obravnavalo tudi predlog sprememb statuta, določilo datum skupščine, ki bo 4. julija, obenem pa potrdilo nov petletni mandat dozdajšnjemu generalnemu sekretarju Goranu Cvijiću.

Komentarji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja