Danci deklasirali Norvežane in postali SVETOVNI PRVAKI!

V finalu SP 2019 smo spremljali skandinavski derbi. Domačini Danci so seveda imeli večjo psihološko prednost, saj jih je spodbujala celotna dvorana, medtem ko so bili Norvežani odločni vzeti skalp in priti do zlate medalje. Danci so uspešno ustavili najboljši napad letošnjega SP in prišli do naslova svetovnega prvaka.


Tekma se je začela zelo izenačeno. V 2. minuti je sicer Mikkel Hansen zgrešil 7-metrovko, a je bilo to hitro pozabljeno. V 12. minuti so si Danci priigrali malce občutnejšo prednost 3 golov (8:5). Norveški selektor Christian Berge je bil v 14. minuti pri rezultatu 9:5 primoran vzeti svoj prvi time-out, saj njegovi varovanci niso našli poti do gola domačinov.

Z zelo lepimi obrambami se je v prvem polčasu izkazal danski vratar Niklas Landin, ki je ohranjal dansko prednost in z obrambami vlival samozavest svojim soigralcem. Do konca polčasa so Danci še povišali svojo prednost in na odmor odšli s 7 goli  (18:11). 

V drugem polčasu Danci “ubranili” svetovno zlato

V drugem polčasu Norvežani niso našli recepta za priključek, Dancem je ustrezala igra gol za gol in tako so v drugem polčasu ubranili zlato medaljo, ki so si jo priigrali v prvih 30 minutah. 

V 48. minuti so Danci prvič prišli do dvoštevilčne prednosti (10 golov) in v naslednjem napadu so jo še povišali na +11 (26:15). Uspelo jim je vzeti iz rok največje in najmočnejše orožje Norveške – doseganje hitrih in lahkih zadetkov. 10 minut do konca je bilo popolnoma jasno, kdo bo novi svetovni prvak. Končni rezultat je bil 31:22.

Danska je v svoji zgodovini prvič osvojila naslov svetovnih prvakov, medtem ko so Norvežani že drugič zapored izgubili v finalu SP. 

 

Komentarji