Ljubljančani drugouvrščeno Cerklje-Radovljico suvereno nadigrali

Včeraj sta glavna favorita za napredovanje v 1. B ligo odigrala zaostalo tekmo 5. kroga 2. DRL. Ljubljančani so gostovali v Cerkljah. Tekma je veliko obetala, saj sta se pomerili ekipi, ki sta v prvenstvu bili še neporaženi, a na koncu se je izkazalo, da so ljubljanski fantje dosti boljši tudi od Gorenjcev.


Tekmo so Ljubljančani odprli zelo odločno. V 6. minuti so povedli s 5:2 in nekaj minut za tem še svojo prednost povišali na +4 (8:4). Do 20. minute so gostje držali popolnoma vse niti v svojih rokah, a so pri vodstvu s 13:8 malce popustili. Do konca prvega polčasa so zadeli zgolj 2 gola, medtem ko so jih prejeli 5. Končni izid prvega dela je postavil Uroš Milićević – 14:15 – ki je bil tudi najboljši strelec tekme.

Drugi polčas so “mulci” odprli tako kot prvega. Kljub temu, da so imeli prvi dve minuti nadaljevanja igralca manj na igrišču, so do 38. minute povedli z 19:14 in to prednost ohranjali vse do 49. minute, ko so še malce dodali na plin. Z delnim izidom 6:0 med 49. in 57. minuto so zabili zadnji žebelj v krsto rokometašev Cerkelj-Radovljice in jasno je bilo, da sta zmaga in primat 2. DRL Ljubljanska! Tekma se je končala z rezultatom 30:21 v korist ljubljanskih rokometašev.

Luka Pikovnik, ki je igral proti svojemu bivšemu klubu (oziroma obema bivšima – Cerklje in Radovljica), je po tekmi povedal: “Vsekakor je bila to zame prav posebna tekma, saj sem igral proti kar dvema bivšima kluboma naenkrat, zato dodatna motivacija ni bila potrebna. V tekmo sem vstopil, kot v vsako drugo: z željo po zmagi in to smo si tudi zasluženo priigrali v drugem polčasu ter s tem potrdili naslov jesenskih prvakov 2. državne rokometne lige.”

 

RK Cerklje-Radovljica – MRK Ljubljana 21:30 (14:15)

RK Cerklje-Radovljica: Miščevič 11 obramb, Letonja, Kovač; Ferjan, Soklič 1, Stare 3, Debelak 4, Grašič 1, Fajon 9, Križaj 1, Šilc, Zima-Golmajer 1, Matičič, Valjavec, Mirčevski 1, Muršec

MRK Ljubljana: Pikovnik (1 zadetek) 10 obramb, Rebevšek 3 obrambe; Lukman 3, A. Milićević, Jaklič 4, Pintar, Gorjup, Ločičnik 1, Arih 1, U. Milićević 9, Žabjek, Erak 1, Černe, Lešnjak, Kolmančič 5, Leskovar 5

Komentarji