Celje na čelu združenja evropskih rokometnih klubov!

Na včerajšnjih volitvah je bil predstavnik Celja Pivovarne Laško, sicer član UO, Gregor Planteu, izvoljen na čelo Forum club handball-a, združenja evropskih rokometnih klubov. 
 
Izjemna čast je včeraj doletela RK Celje Pivovarno Laško. V Nemčiji je ob boku Svetovnemu prvenstvu namreč potekal kongres Forum club handballa, združenja evropskih rokometnih klubov. Gre za združenje, ki pod svojim okriljem združuje najboljših 28 klubov, ki v aktualni ali pretekli sezoni nastopajo v ligi prvakov, najboljših 32 klubov iz Pokala EHF in najboljših 16 klubov Pokala Challenge ter vseh državnih prvakov v Evropi.
 

Na zasedanju na severu Nemčije je na kongresu bilo prisotnih 47 klubov iz 22 držav, ki so za predsednika združenja izvolili Grego Planteua, nekdanjega direktorja Celja Pivovarne Laško, sedaj pa člana Upravnega odbora in klubskega predstavnika v tem združenju. 


Gregor Planteu je bil na lanskem zasedanju imenovan v upravni odbor združenja, nato pa izvoljen za enega izmed dveh podpredsednikov organizacije. Za predsednika je bil takrat izvoljen Xavier O’Callaghan (Barcelona), ki pa je po novem izzivu v ZDA odstopil in včerajšnji kongres, ki sta se ga udeležila tako predsednik IHF, Hasan Mustafa, kot predsednik EHF, Michael Wiederer, je tako pomenil vmesne volitve, ki so na mestu predsednika ustoličile celjskega predstavnika, ki bo imel mandat še naslednja tri leta. Na mestu podpredsednika ostaja Dierk Schmaeschke (Flensburg), na drugo izpraznjeno podpredsedniško mesto pa je bil izvoljen predstavnik Wintherturja. Ta trojica ima funkcijo zastopanja FCH, kot tudi vlogo izbire in predloga v imenovanje drugega mananging direktorja EHF Marketinga, ki bo poleg obstoječega direktorja, Davida Slezaka, vodil EHFM.

Forum Club Handball (FCH) čakajo v prihodnjem obdobju zahtevne naloge, saj združenje zastopa vse klube na pogajanjih tako z Evropsko rokometno zvezo (EHF), Svetovno rokometno zvezo (IHF) ter ostalimi deležniki, ki ustvarjajo in razvijajo rokometno igro. Združenje, katerega eden izmed trinajstih ustanoviteljev je bilo Celje Pivovarna Laško, je prav tako iniciator sprememb ter hkrati aktivni akter razvoja, v prvi vrsti v sodelovanju z EHF-om, s katerim je združenje pred časom podpisalo pomemben dokument, po katerem le to prevzema pomembne funkcije znotraj organov EHF ter EHF Marketinga, kamor bodo imenovali tudi drugega izvršnega direktorja: “Če sem že ob lanski izvolitvi na mesto podpredsednika združenja govoril o velikem priznanju, lahko sedaj dodam le to, da gre za izjemno priznanje Celju Pivovarni Laško in slovenskemu rokometu. Vsi nas smatrajo kot enega najpomembnejših akterjev evropskega rokometa in v nas prepoznavajo povezovalno in razvojno vlogo za ta šport, ki jo z aktivnim upravljanjem, predlogi in razmišljanjem v korist svetle prihodnosti svetovnega rokometa, ves čas ohranjamo. Moja izvolitev je tako verjetno največje priznanje za slovenski klubski rokomet, predvsem pa gre za zaupanje v uspešno vodenje organizacije v obdobju, ko rokomet doživlja izjemno pomembne spremembe, predvsem pa nas čakajo zelo veliki izzivi v prihodnje. Zato gre hkrati za odgovornost, saj je naše združenje po letih boja, postalo pomemben sogovornik tako evropske, kot tudi svetovne rokometne zveze. Še naprej se bomo zavzemali za razvoj rokometne igre, njeno transparentnost in množičnost, ob tem pa bomo seveda zagovarjali in zastopali interese klubov, ki so osnova za razvoj rokometa,” je ob izvolitvi dejal Planteu. 

FCH je bil tudi s pomočjo Planteua zelo aktiven in dejaven pri pripravljanju razpisa in pogojev pogodbe, ki je bila sedaj v okviru zadnjega EHF F4 podpisana s strani EHF-a in dveh partnerjev (Infront, Perform) ter bo pomembno vplivala na razvoj rokometa v prihodnje. Dolgoročna pogodba z Infrontom ter Perform Group-om, ki naj bi predrugačila podobo rokometa v prihodnje, bo stopila v veljavo z letom 2020 in je ocenjena na vrednost med 500 in 600 milijoni Evrov in s katero bodo partnerji rokometu zagotovili opazno rast v svetu športa, s poudarkom na privabljanju mlajše populacije skozi digitalne vsebine.

VIR: RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji