Preobrat za preobratom: bron Franciji

V prvi tekmi nedeljskega finalnega dne smo spremljali obračun za 3. mesto med ekipama, ki so jima mnogi pred začetkom SP 2019 pripisovali finale. Vse do polfinala se je Nemčiji in Franciji vse izšlo po načrtih, a sta jim nato vstop v finale preprečili skandinavski ekipi – Danska in Norveška. 


Tekma, ki jo je Nikola Karabatić začel v prvi postavi Francije, se je začela zelo izenačeno, kar smo lahko tudi pričakovali. V 10. minuti je mogel francoski vratar Dumoulin zapustiti igrišče zaradi poškodbe. V 13. minuti je imel krožni napadalec Nemčije Pekeler priložnost zadeti za +3, a njegov strel ni našel cilja, medtem ko so na drugi strani Francozi zadeli in prišli do zgolj enega gola zaostanka (7:6).

Do 17. minute nismo videli zadetka, nato pa so strelski post prekinili Nemci, ki so hitro zadeli 2 gola in tako povedli za 3 (9:6). V nadaljevanju smo videli nekaj tehničnih napak na obeh straneh in v 18. minuti je nemški selektor Christian Prokop vzel minuto odmora pri rezultatu 9:8 za Nemce. V prvem polčasu smo videli kar precej nihanj v igri. Najvišja prednost Nemcev je znašala 4  zadetke, medtem ko so Francozi dvakrat vodili za 3. 

Polčas se je končal z rezultatom 13:9 za Nemčijo.

Drama v drugem polčasu; junak Karabatić

Nemci so svoj prvi gol v drugem polčasu dosegli šele v 36. minuti, medtem ko so Francozi zadeli že 4 in tako znižali svoj zaostanek na zgolj 1 zadetek. V 37. minuti je Francozem uspelo izenačiti na 14:14 in Christian Prokop je bil primoran vzeti minuto odmora.

V 38. minuti je nemški krožni napadalec Patrick Wiencek tretjič prejel 2-minutno izključitev in si tako prislužil rdeči karton. Francozi so stopili na plin in prišli do prednosti 2 oziroma 3 zadetkov, ki so jo držali vse do 49. minute, ko so Nemci uspeli izenačiti na 19:19, a je nato Luc Abalo hitro Francoze spet popeljal v vodstvo. 

Do konca tekme smo spremljali izjemno napeto končnico. v 58. minuti je bil izključen najboljši strelec nemške ekipe, Uwe Gensheimer, ki je storil prekršek za 7-metrovko, ki so jo Francozi izkoristili, a so Nemci minuto pred koncem izid poravnali na 25:25. Nato je pa sledila DRAMA! 

Luc Abalo je 20 sekund pred koncem zapravil strel iz krila, Nemci so hiteli v napad in ga zaključili 5 sekund pred koncem, ko je Francoze rešil dober obrambni blok. Žoga se je srečno odbila v njihove roke in sekundo pred koncem je Nikola Karabatić zadel gol za bronasto medaljo! Končni rezultat je bil 25:26. 

Ob 17:30 po našem času bo na sporedu še finale SP 2019, kjer se bosta pomerili Danska in Norveška. Tekmo si boste lahko ogledali na Šport TV 1. 

Komentarji