Borbene Krimovke kljub velikemu preobratu na koncu ostale brez točk

Rokometašice Krima Mercatorja so na uvodu glavnega dela evropske Lige prvakinj znova pokazale izjemno odločno igro, v igri za zmago so bile vse do zadnjih trenutkov tekme, a norveški Vipers Kristiansand se na sever Evrope vendarle vrača s prvim parom točk. Tekma polna preobratov se je končala z rezultatom 24:25.


Že prve minute tekme so dokazale, da bodo navijači priča precej napetemu dogajanju. Obrambi sta delovali precej trdno, prve so do zadetka šele po dobrih štirih minutah prišle gostje. Prvenec ljubljanskih rokometašic smo dočakali šele po dobrih desetih minutah, ko so Norvežanke vodile že z 0:4. Moči za preobrat še ni bilo, a Tigrice so vse do konca prve polovice tekme (8:10) držale priključek.

Drugi polčas se je za četo Uroša Bregarja, ki se še vedno ubada s številnimi večjimi in manjšimi poškodbami, začel sijajno. Zadetek Tamare Mavsar, ki je potrdila delni izzid 5:2, je celotno dvorano dvignil na noge. Tigrice so povedle in začela se je igra za vsako žogo. V zadnjih dvajsetih minutah tekme je bil rezultat kar osemkrat poravnan, a v končnici so srečen konec potegnile rokometašice Vipersa. Ob začetku zadnje minute so povedle s 23:25, Mavsarjeva pa je lahko le znižala zaostanek na končnih 24:25.

Olga Perederiy je garala na črtih sedmih metrov in, tako kot Mavsarjeva, dosegla pet zadetkov. Marie Paule Gnabouyou in Tjaša Stanko sta se uvstavili pri štiri.

V skupini 2 bo danes na sporedu še ena tekma prvega kola. Madžarski Györi bo doma napadal točke proti romunski Bukarešti (19.30). Nemški Thüringer in še drugi madžarski predstavnik, FTC, se bosta pomerila jutri, ob 14. uri.

1. KOLO GLAVNEGA DELA LIGE PRVAKINJ, SKUPINA 2
sobota, 26. januar 2019, ob 15.00, ŠD Kodeljevo

RK KRIM MERCATOR : VIPERS KRISTIANSAND 24:25 (8:10)

Krim Mercator: Gnabouyou 4, Mavsar 5, Krsnik 2, Vojnovič, Barič 2, Stanko 4, Marinček Ribežl, Zulić, Pandžić, Tsakalou, Vučko, Krajnc, Žabjek, Amon, Perederiy 5, Ristovska 2

Vipers Kristiansand: Olsen, Arntzen 5, Refsnes, Dahlum, Kristensen 4, Waade 5, Fagerheim, Sulland 2, Lunde, Wibe, Kristiansen 1, Tomac, Yttereng, Reistad 5, Naes Andersen 3

 

FOTO: FB RK Krim Mercator

Komentarji