Zaradi evropskih tekmovanj začetek 5. kroga že v sredo

S tekmama med Gorenjem in Koprom ter Izolo in Ribnico bodo rokometaši v najelitnejši slovenski ligi odprli 5. krog tekmovanja. Obe tekmi bosta na sporedu danes ob 19. uri.


RK GORENJE VELENJE – RD KOPER

Koprčani se po zmagi nad Mariborom v prejšnjem krogu tokrat odpravljajo na gostovanje k Velenju. Čaka jih še en težek nasprotnik, ki pa ima v začetku letošnje sezone kar nekaj težav. Gorenje namreč na lestvici zaseda šele 9. mesto. V 4 tekmah so zmagali le enkrat (Krka), izgubili pa so kar trikrat (Ribnica, Maribor, Loka). Koprčani imajo na kontu po 4 krogih 5 točk, kar jih uvršča na 4. mesto lestvice.

Koprčani so po malce slabšem začetku prvenstva v nadaljevanju premagali Maribor in Krko, tokrat pa prihajajo na težko gostovanje k Velenju. Domačini nujno potrebujejo zmago za priključek k ekipam, ki zasedajo zgornji del lestvice. Velenjska ekipa se bo prvič v letošnji sezoni predstavila domačim navijačem v Rdeči dvorani (1. domačo tekmo so igrali v Slovenj Gradcu).

RD BUTAN PLIN IZOLA – RD RIKO RIBNICA

Izolani so se v zadnjih dveh krogih malce dvignili na lestvici. Najprej so premagali Slovenj Gradec, nato pa še presenetljivo vzeli točko v Trebnjem. Ekipa, ki je nikakor ne gre podcenjevati, kar so tudi dokazali v prejšnjem krogu, ima doma zveste in odlične navijače. Nobeni ekipi v Izoli ne bo lahko in tega se zavedajo tudi v taboru Ribnice. 

Ribničani zasedajo drugo mesto na lestvici in so poleg Celja še edini brez poraza. Favorit tekme je jasen, a vseeno bodo gostje iz Ribnice morali tekmo vzeti zelo resno, da ne bo v Izoli prišlo do kakšnega presenečenja.

Prenos srečanja boste lahko spremljali na naši spletni strani V ŽIVO!

5. KROG 1. LIGE NLB

sreda, 2. 10. 2019
19.00 RK GORENJE VELENJE – RD KOPER (Sport Klub)
19.00 RD BUTAN PLIN IZOLA – RD RIKO RIBNICA (ROKOMETnet in FB RD Butan Plin Izola)

sobota, 5. 10. 2019
17.30
RK MARIBOR BRANIK – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
19.00 MRD DOBOVA – RK TRIMO TREBNJE
19.00
MRK KRKA – RK JERUZALEM ORMOŽ
20.00 
RD URBANSCAPE LOKA – RK SLOVENJ GRADEC 2011

 

 

Komentarji