Koper strl odpor Maribora

Koprčani so v svoji Bonifiki gostili ekipo Maribora. Mariborčani imajo po zmagi nad Velenjčani v zadnjem krogu zagotovo visoke apetite in želijo nadaljevati v tem ritmu. Z dobro popotnico so v tekmo vstopili tudi domačini, saj so na zadnji tekmi ugnali Krko. Tako smo lahko pričakovali zelo izenačeno tekmo.


V začetku tekme smo spremljali igro gol za gol. Od 8. minute dalje pa so vajeti v svoje roke vzeli gostitelji, ki so si z delnim izidom 4:0 že priigrali malo lepšo prednost (8:4). Mariborčani so bili do konca polčasa vse skozi na razliki dveh zadetkov, a popolnega priključka jim ni uspelo narediti. Polčas je tako z rezultatom 13:11 pripadel domačinom.

Drugi polčas so bolje odprli varovanci Marka Šibile, ki so z delnim izidom 2:7 tekmo zopet povedli z rezultatom 15:18. Izredno zanimiva in izenačena tekma se je nadaljevala, saj so Koprčani spet izid najprej izenačili in nato tudi povedli (23:21). Mariborčanom je z dvema hitrima zadetkoma še uspelo izenačiti za vnovičen preobrat pa jim je tokrat zmanjkalo moči. Koprčani so tako tekmo slavili z rezultatom 26:25. Pri domačih je bil s 7 gol najbolj razpoložen Grega Krečič, medtem, ko je bil pri Štajercih s 5 zadeti najučinkovitejši Filip Jerenc.

Rokometaši Kopra bodo naslednjo tekmo odigrali sredi tedna, ko odhajajo na gostovanje v Velenje. Rokometaši Maribora pa se bodo na Štajerskem derbiju pomerili z ekipo Celja.

KOPER : MARIBOR BRANIK 26:25 (13:11)
Krečič 7, Žagar in Sokolič 5; Jerenc 5, Sivka in Planinšek 4

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Maribor Branik

Komentarji