Ribnica zadala Gorenju nov udarec

Derbi 4. kroga 1. NLB lige je bil odigran v Ribnici. V goste je namreč prišla ekipa Velenja. Obe ekipi bosta prihodnji konce tedna odigrali tekmi 2. predkroga pokala EHF. Velenjčani, ki so letošnjo sezono začeli “katastrofalno” so poizkušali v Ribnici popraviti vtis.


Velenjčani so tekmo odprli odlično in hitro povedli z 0:3. Nato pa so na svoj račun prišli domači rokometaši in z delnimi izidom 6:0 rezultat hitro preobrnili sebi v prid. V naslednjih trenutkih tekme smo spremljali igro gol za gol. V 21. minuti pa je gostom rezultat uspelo zmanjšati le na gol zaostanka (11:10). V zaključku polčasa pa se je gostiteljem spet uspelo nekoliko odlepiti in tako so na polčas odšli s prednostjo dveh zadetkov (15:13).

Začetek prvega polčasa je minil v igri gol za gol. V 40. minuti pa je Velenjčanom uspelo izenačiti (19:19) in tako narediti tekmo bolj zanimivo. V nadaljevanju smo spremljali zelo izenačeno tekmo. Dobrih deset minut do konca pa so gostitelji zopet ušli na tri zadetke prednosti (24:21). V nadaljevanju so to prednost le še povečevali. Sedem minut do konca so namreč povedli za še za en gol več in si tako priigrali odločilno prednost. Velenjčani tega zaostanka niso mogli več nadomestiti. Vse kar so uspeli narediti  je to, da so se na koncu tekme približali samo na zadetek zaostanka. Tako se je tekma končala s končnim rezultatom 28:27. Ribničani so tako še poglobili krizo Velenjčanov.

RIBNICA : GORENJE VELENJE 28:27 (15:13)
Pucelj 6, Nosan 5; Verdinek 6, Tajnik 5
Rdeči Karton: Vid Levc , 58 minuta

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji