Danes Mariborčani proti Loki za biti ali ne biti!

Rokometaše mariborskega Branika v sredo, 11. decembra, ob 20. uri čaka zaostala tekma 11. kroga Lige NLB z RD Urbanscape Loka.


Za varovance Davorja Rokavca bo to izredno pomemben obračun z ekipo, ki je trenutno podobno kot Maribor v nekoliko slabši rezultatski seriji. Vijoličasti so se v soboto dobro predstavili na domači tekmi z Ribnico, ki je v dvorani Tabor slavila le za en gol (25:26). Časa za pripravo na novo tekmo ni bilo veliko, kar potrjuje tudi vratar Martin Kocjančič.

Pred nami je zelo pomembna tekma. Za pripravo na nasprotnika smo imeli nekaj manj časa kot običajno, ampak na treningih delamo zelo kvalitetno, zato mislim, da se lahko nadejamo ugodnega rezultata. Vsekakor smo na nov izziv dobro pripravljeni. Na zadnji tekmi se je videlo, da postajamo bolj samozavestni. Pozna se, da dobro treniramo in da se vedno bolje razumemo z novim trenerjem. Zdaj že dobro razumemo njegove zahteve in želje. Počasi se dvigujemo, še vedno pa nam težave povzročajo poškodbe igralcev. Zaenkrat zares nimamo sreče. Do konca leta se bo zagotovo poznala odsotnost Jerebieja, saj bomo morali pokrpati položaj krožnega napadalca in tretjega obrambnega, ampak mislim, da bo to vlogo dobro oddelal Adrian Miličević,” razmišlja Kocjančič.

S sobotno predstavo proti Ribnici je bil zelo zadovoljen trener Maribora Davor Rokavec, ki si želi, da bi njegovi fantje v sredo ponovili borbeno predstavo na obeh polovicah igrišča in se s tem spravili v sijajen položaj za nove prvenstvene točke.

Naš glavni cilj je, da tudi v sredo odigramo tako kot smo v soboto proti Ribnici. Želimo izgledati dobro, želimo biti ekipa. Končno smo prikazali ekipni duh, fantje so začeli verjeti vase in se začeli vzpodbujati. V soboto smo delovali dobro tako v obrambi kot v napadu in upam, da bomo proti Urbanscape Loki odigrali še eno tako tekmo. Če bo vse tako, kot mora biti, potem bo prišla tudi zmaga,” meni Rokavec, ki pa ima še vedno ogromno težav s poškodbami: “Stanje s poškodbami je še vedno zelo slabo. Sok se počasi vrača. V ponedeljek je prvič opravil celoten trening, danes pa bomo dodatno ocenili njegovo stanje. Upam, da nam bo lahko pomagal vsaj 15 minut, saj bo zelo pomembno, da bomo v ekipi imeli še enega levičarja. Počasi se vrača tudi Zugan, ki pa še ni dovolj dobro pripravljen. Špelića ne bo, saj so zdravniški pregledi vendarle pokazali, da gre za večje težave z mišico, Iulian pa je že odšel domov, kjer ga čaka operacija kolena, zato bomo znova pogrešali ogromno igralcev. A to ne spremenilo našega načrta. Priključili smo nekaj mladincev, ekipa drži skupaj in bo od sebe dala vse ter tako lovila dober rezultat,” pred tekmo pravi Davor Rokavec

VIR IN FOTO: RK MARIBOR BRANIK / Anamarija Valentina Dajnko

Komentarji