Danes seja RZS – Lahko pričakujemo novega selektorja?

Pred natanko 14 dnevi je Rokometna zveza Slovenije prekinila pogodbo z Veselinom Vujovićem. Od takrat se v javnosti pojavljajo zgolj špekulacije o novem selektorju. Omenja se sicer nekaj imen, a zaenkrat še v javnost ni prišla informacija, ki bi bila kaj več kot ugibanje. Danes ima RZS ob 17. uri v hotelu Intercontinental redno sejo, kjer bodo med drugim definitivno razpravljali tudi o imenovanju novega selektorja.


Na današnji redni seji RZS so na dnevnem redu zgolj 3 točke. Prva je potrditev zapisnikov iz 64., 65. in 66. seje, druga točka je letni plan za 2020, najzanimivejša pa bo najverjetneje tretja točka – tekoče zadeve in razno.

Pod tretjo točko se bo najverjetneje razpravljalo o novem slovenskem selektorju. Sicer je generalni sekretar Goran Cvijić sporočil, da danes še ne bo imenovan nov selektor. V prihodnjih dneh bo še ena seja predsedstva, na kateri pa bi že lahko potrdili novega selektorja. Znan naj bi bil že v tem tednu.

Res je, da RZS uspeva izredno dobro “skrivati” bodočega selektorja, a pojavila so se namigovanja, da naj bi kandidat čakal samo še na dovoljenje kluba. Bodoči slovenski selektor na bi že vsaj enkrat osvojil ligo prvakov.

MOŽNI KANDIDATI, KI SO OSVOJILI LIGO PRVAKOV:

Ljubomir Vranješ (Flensburg)
Zdravko Zovko (PPD Zagreb)
Patrice Canayer (Montpellier)
Roberto García Parrondo (Vardar)
Raul Gonzalez (PSG)
Xavi Pascual (Barcelona)
Kaj pa Uroš Zorman? On je 4-krat osvojil ligo prvakov – saj nihče ni rekel, da jo je kandidat osvojil kot trener.

Evropsko prvenstvo se začenja 9. januarja, slovenska moška reprezentanca pa bo prvi del igrala na Švedskem, kjer se bo pomerila z domačini, Poljaki in Švicarji. 

ALI OBSTAJA PLAN B?

Po navedbah spletne izdaje časopisa Delo naj bi bil plan B naveza Šibila-Zorman. Marko Šibila, ki je nazadnje deloval v Mariboru, a so ga zaradi slabih rezultatov odpustili, sicer nima takšnih izkušenj, kot bi jih selektor moral imeti. Roko na srce, takšna odločitev RZS bi bila kar malce presenetljiva, kar poudarjajo tudi v Delu.

V IGRI SPET TAMŠE?

Včeraj zvečer sta bila Tamše in Bobinac na sestanku v Kristalni palači v BTC, kjer naj bi med njima potekal informativni sestanek. 

Komentarji