Dragan Gajić iskreno o reprezentanci: “Ni fer. A tudi do mene ni bilo”

Eden izmed tihih kandidatov, ko se je govorilo o povratnikih v reprezentanco po odhodu Veselina Vujovića, je bil tudi Dragan Gajić. Eden od povratnikov, ki je bil izbran med 28 kandidatov je Staš Skube, ‘Gajo’ pa te sreče pri Zormanovem in Mohoričevem izboru še ni imel. Bo dobil priložnost, ko bo seznam delal novi selektor? Jo sploh želi imeti?


Na poziciji desnega krila je v slovenski reprezentanci res huda konkurenca. Med osemindvajseterico so Mario Šoštarič (Szeged), Gašper Marguč (Veszprem) in Blaž Janc (Kielce/Barcelona). Kako pa na vrnitev v reprezentančno opravo gleda Dragan Gajić? “Moram biti iskren in reči, da ko se nekaj odločim, potem tako je. Obžalujem edino to, da v svoji karieri nisem izkusil olimpijskih iger, ampak ko sem razmišljal o vsem skupaj, sem ugotovil, da smo na desnem krilu res dobro pokriti,” je najprej kategorično zanikal vrnitev, a nato malce omilil svoje besede.

“Ne bom rekel, da ne bi prišel, če bi me poklicali za kvalifikacije za olimpijske igre. To bi bila laž, kajti olimpijske igre so vedno bile in bodo moj cilj. Toda po drugi strani – zakaj bi šel na kvalifikacije, če si jih nisem izboril? No, po tretji strani lahko rečem, da sem si kvalifikacije za Rio izboril, a na njih nisem igral, tako da … Če razmišljam, da ne bi bilo fer, pridem do tega, da ni bilo fer do mene. Bomo videli. Za kvalifikacije sem odprt, vendar mi ni bilo do tega, da bi rinil na evropsko prvenstvo, saj smo na desnem krilu res dobro pokriti. Zdaj je najpomembneje, da pride nov selektor in se potem čim bolje odigra evropsko prvenstvo. Fantom je treba dati mir, selektorju pa pustiti, da dobro pripravi reprezentanco. Vemo, da vsi delajo v dobrobit slovenskega rokometa,” se je za Ekipo24 razgovoril Gajić.

Glede menjave selektorja in glede vodstva RZS pa Dragan Gajić ostaja zadržan: “Spremljam samo prek medijev. Ne vem, kaj bi rekel, saj sem v specifičnem položaju. Lahko bi veliko rekel, pa s tem ne bi nič povedal, ali pa malo rekel, pa veliko povedal. ‘Tajming’ zamenjave je zahteven, posebej za naslednjega selektorja, ker je veliko v igri. Ampak prepričan sem, da so se na zvezi dobro odločili. Odkar je predsednik Franjo (Bobinac, op. p.), niso povlekli nobenih čudnih potez, razen Bokija (Borisa Denića, op. p.) so mogoče kakšen mesec prehitro odstavili, toda to je samo moje mnenje. Sicer pa zelo dobro vodijo, pametno, in bodo kljub nerodnemu tajmingu naredili tako, da bo dobro izpadlo. Bodočemu selektorju želim res vse naj naj in ogromno sreče,” je za kolege iz Ekipe razložil ‘Gajo’.

Kot kaže, Dragan Gajić še ni čisto dokončno rekel ne. Mogoče pa ga bomo še gledali v dresu slovenske reprezentance.

FOTO: VESZPREM

Komentarji