Danes na sporedu izjemno napeti obračuni 1. B lige

Danes se kljub reprezentančnemu premoru nadaljuje dogajanje v 1. B ligi za moške. 9. krog 1. B lige sta v sredo otvorila Brežice in Rudar, ko so Zasavci klonili na gostovanju v Brežicah. Danes bo na sporedu še pet preostalih obračunov 9. kroga.


Ob 19. uri bomo priča kar trem dvobojem. Sevnica bo gostila Dolane, ki se na gostovanje k posavskemu klubu odpravljajo po visokem porazu proti Krškem. Rokometaši Krškega so Dolanom v prejšnjem krogu po treh zaporednih zmagah zadali pošteno zaušnico. Varovanci Jureta Šterbucla bodo tako danes iskali povratek na zmagovalna pota proti tekmecu iz Sevnice, ki pa bo zagotovo trd oreh za dolske rokometaše.

Spremljali bomo tudi dvoboj spodnjega dela lestvice, ko se bosta ob 19:00 udarila RK Črnomelj in novinec v ligi RD Alples Železniki. Železniki so se kot novinci v ligi izkazali za izjemno težkega nasprotnika. Kljub le eni osvojeni zmagi so Gorenjci na vseh tekmah pokazali dobro predstavo. Nihče od tekmecev Železnike ni popolnoma nadigral. Črnomelj bo na današnjem gostovanju v Železnikih iskal sploh prvo zmago v prvenstvu.

Na sporedu je tudi derbi zgornjega dela lestvice, udarila se bosta Krško in Herz Šmartno. Rokometaši Šmartnega tako kot SVIŠ v letošnji sezoni še niso oddali nobene točke. Krško je ob šestih zmagah zabeležilo še en poraz in remi, na lestvici pa za rokometaši Šmartnega zaostajajo tri točke. Obeta se izjemno napet dvoboj.

Ob 20:00 bomo spremljali sosedski derbi med Mokercom in Škofljico. Škofljica se na gostovanje na Ig odpravlja s predzadnjega mesta z eno osvojeno zmago. Na drugi strani veliko bolje kaže Mokercu, ki je z 10 točkami na 4. mestu, danes pa bo lovil svojo tretjo zaporedno zmago v prvenstvu.

9. krog 1. B lige se bo zaključil ob 20:30, ko je na sporedu lokalni derbi med Grosupljem in RK SVIŠ. Prvouvrščena ekipa lige se bo odpravila na gostovanje v Grosuplje. Rokometašem Grosuplja tudi v letošnji sezoni nekoliko ne steče. Kljub dvema tekmama manj se Grosupeljčani nahajajo na 9. mestu z eno zmago in enim remijem. Rokometaši SVIŠ-a so po prikazanem poleg Šmartnega glavni favoriti za uvrstitev v 1. ligo NLB.

1. B DRL MOŠKI, 9. KROG

Petek, 30. april, ob 19:00
RK SEVNICA – RK DOL TKI HRASTNIK

RD ALPLES ŽELEZNIKI – RK ČRNOMELJ

RK KRŠKO – RD HERZ ŠMARTNO

Ob 20:00
ŠD MOKERC – KIG – ŠRD ŠKOFLJICA PEKARNA PEČJAK

Ob 20:30
RK GROSUPLJE – RK SVIŠ IVANČNA GORICA

Že odigrano
RK BREŽICE – RD RUDAR 30:26

FOTO: RD Herz Šmartno FB

Komentarji