Patrik Leban zapušča Celje in se seli v…

Slovenski rokometaš Patrik Leban ob koncu letošnje sezone zapušča Celje. 31-letni organizator igre se bo v naslednji sezoni preselil v nemško Bundesligo, kjer se bo v Erlangnu pridružil slovenskemu reprezentantu Klemnu Ferlinu.


Leban se je po sezoni 2018/2019 iz hrvaškega Nexeja preselil k serijskemu državnemu prvaku Slovenije iz Celja. Po poročanju uradne klubske strani HC Erlangen se bo slovenski rokometaš nemškemu klubu pridružil v naslednji sezoni, podpisal pa je 2-letno pogodbo. Leban je v letošnji sezoni Lige prvakov za Celje na 14 tekmah zadel 31-krat, v naslednji sezoni pa se bo pridružil ekipi trenerja Michaela Haaßa.

“Patrik Leban je zelo izkušen igralec z dobrim vodenjem igre in malo napakami. Patrik bo izjemno pomemben člen naše ekipe v prihodnji sezoni, zlasti v napetih fazah igre. Dolgo in pozorno smo ga opazovali in prepričani smo, da bo ustrezal naši ekipi. V lanski sezoni je v Celju igral s Klemnom Ferlinom, ki nam je o Patriku povedal le dobre stvari. Menim, da je podpis pogodbe z Lebanom pomemben dodatek naši ekipi,” je ob prestopu dejal glavni trener Erlangna Michael Haaß.

FOTO: Gregor Katič/RK Celje Pivovarna Laško

Komentarji