Danes ROKOMETNI DERBI – nekateri Velenjčani imajo prost vstop!

Pred nami je večni derbi Lige NLB, med rokometaši Celja Pivovarne Laško in Gorenja Velenja, ki bo tokrat potekal v dvorani Zlatorog.


Danes bo na sporedu prvi ligaški derbi te sezone in hkrati drugi obračun rokometašev Celja Pivovarne Laško z Gorenjem Velenje. Ekipi sta se namreč že srečali na prvem uradnem dvoboju te sezone, ko so Celjani v Slovenj Gradcu slavili na tekmi superpokala, takrat je bilo 25:23. Ligaško srečanje je seveda nekaj povsem drugega in čeprav Velenje ni najbolje odprlo te sezone, ko je v prvenstvu doživelo tri poraze, pa je savinjsko-šaleški dvoboj nekaj povsem drugega.

Derbiji vedno prinašajo drugačne napetosti, kjer ni pomembno, kaj se je dogajalo pred tem, temveč velikokrat odloča dnevna forma in predvsem želja in borbenost ekipe. Derbi bo v sredo ob 17:30 v celjski dvorani Zlatorog, tekmo pa si lahko ogledate tudi na TV SLO 2 s prenosom ob 17:15.

V lanski sezoni sta imela kapetan celjskega ter velenjskega kluba dogovor, da bo tisti klub, ki bo na medsebojni derbi zvabil več gledalcev ter bo imel več všečkov na objavah, ki promovirajo omenjena obračuna, na koncu veliki zmagovalec. Med to stavo sodi tudi dogovor, da imajo vsi imetniki sezonskih vstopnic Gorenja Velenja prost vstop na tekmo v Zlatorogu!

6. KROG 1. LIGE NLB

sreda, 9. 10. 2019
17.30 RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO – RK GORENJE VELENJE
19.00 RD RIKO RIBNICA – RD KOPER

petek, 11. 10. 2019 
19.00 RK TRIMO TREBNJE – RD URBANSCAPE LOKA

sobota, 12. 10. 2019
18.45 RD BUTAN PLIN IZOLA – MRD DOBOVA
19.00 RK SLOVENJ GRADEC 2011 – MRK KRKA

prestavljeno na sredo, 30. 10. 2019
RK JERUZALEM ORMOŽ – RK MARIBOR BRANIK

LESTVICA

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO in VIR: JURIJ VODUŠEK / RK GORENJE VELENJE 

 

Komentarji