Po Bezjaku še slovo zadnje legende?

Selektor reprezentance Veselin Vujović je na včerajšnji tiskovni konferenci v Ljubljani objavil seznam 21 igralcev za jesensko reprezentančno akcijo. Reprezentančno kariero je končal Marko Bezjak, vrača se Sebastian Skube, vse manj verjetno pa se zdi, da bo reprezentančni dres še kdaj oblekel kapetan Vid Kavtičnik.


Marko Bezjak je preko sporočila končal svojo reprezentančno pot. Veselinu Vujoviću je preko SMS sporočila povedal, da zaključuje z nastopi v reprezentanci, s tem pa se je odpovedal tudi izjemnemu sprejemu v novi dvorani v Ormožu, kjer bodo Slovenci prihodnji teden gostili Nizozemce.

Na reprezentančnem seznamu smo zagotovo pogrešali Vida Kavtičnika: “Imel je težave s kolenom, ravno je odigral tekmo za Aix, a še ni stoodstotno pripravljen. Bomo videli, kako bo decembra. Tvegano bi bilo imeti na desnem zunanjem položaju tako Jureta Dolenca kot Kavtičnika, ki sta načeta,” s to izjavo je Vujović namignil, da kapetan reprezentance morda ne bo med kandidati za nastop na euru na Švedskem.

Kavtičnik je zaradi poškodb izpustil celotne kvalifikacije za EP, na zadnji zbor je sicer prišel, a si je tekmo z Estonijo v Bonifiki ogledal s tribune. Dolgoletni reprezentant zagotovo ni pričakoval, da ga bo Vujović znova “spregledal”. O govoru, da bi reprezentančno rad končal na olimpijskih igrah v Tokiu, pa je zmeraj manj možnosti, da bi se ta želja uresničila. Vedno bolj realen scenarij se zdi, da se bo še zadnja legenda poslovila na neželen način, kot je že bilo v primerih Žvižeja, Zormana, Gorazda Škofa in Dragana Gajića. Vsekakor pa stvar še ni dokončana in se lahko v trenutku zasuče v pravo smer.

SEZNAM REPREZENTANTOV

Vratarji: Urh Kastelic (Göppingen), Klemen Ferlin (Celje), Rok Zaponšek (Csurgo).
Leva krila: Darko Cingesar (Aix), Matic Verdinek (Gorenje), Tilen Kodrin (Celje).
Levi zunanji: Borut Mačkovšek (Veszprem), Nik Henigman (Szeged), Sebastian Skube (Silkeborg).
Srednji zunanji: Miha Zarabec (Kiel), Dean Bombač (Szeged), Rok Ovniček (Nantes).
Desni zunanji: Jure Dolenec (Barcelona), Nejc Cehte (Hannover), Matic Grošelj (Celje).
Desna krila: Blaž Janc (Kielce), Gašper Marguč (Veszprem), Mario Šoštarič (Szeged).
Krožni napadalci: Blaž Blagotinšek (Veszprem), Matej Gaber (Szeged), Matic Suholežnik (Dunkerque).

FOTO: IHF

Komentarji