Danke bodo o svoji usodi odločale v zadnji tekmi z Rusinjami

Danke ostajajo v borbi za polfinale, usodo pa si bodo krojile same. V zadnji tekmi 2. dela potrebujejo zmago nad Rusinjami, vsak drugačen izid pa Rusinje pelje v polfinale. Črnogorke so z zmago nad Švedinjami prišle do 4 mesta v skupini 1, čaka pa jih še tekma s Španijo


Črnogorke so tekmo začele odlično in hitro povedle z 6-2. Švedinje niso našle odgovora na njihovo igro in ob polčasu so krepko vodile, bilo je 16-10. Tudi v drugem delu smo gledali preslikavo prvega polčasa, Švedinjam se ni uspelo približati na več kot 4 zadetke zaostanka.

Črnogorke so igrale svojo igro in tekmo zanesljivo dobile z rezultatom 31-25. Najbolj razpoložena je bila pri Črnogorkah Jovanka Radičević, ki je dosegla kar 11 golov. Đurđina Jauković jih je dodala 6. Pri Švedinjah je 8 golov dosegla Linn Blohm, 5 pa jih je dodala Kristin Thorleifsdottir.

Danke so vedele, da prostora za spodrsljaj na današnji tekmi ni in tako so tudi vstopile v tekmo. Na začetku so Španke še nekako držale stik in povedle z 3-4. A to je bilo vse kar so lahko storile. Danke so igro dvignile na višjo raven in hitro prišle do prednosti 10 zadetkov, ko je bilo 17-7. Polčas so prav tako zanesljivo dobile z 17-10. V drugem delu so igrale svojo igro in Španke so se zmogle približati le na 6 zadetkov, tekmo pa so gladko dobile Danke z 34-24. Mia Bidstrup Rej je dosegla 6 golov, Trine Ostergaard jih je dodala 5. Za Španke je Alicia Fernandez dosegla 4 gole, po 3 pa so dodale Carmen Martin, Ainhoa Fernandez in Carmen Campos.

REZULTATI EP 2 DEL:

Črna gora : Švedska 31:25(16:10)

Danska : Španija 34:24(17:10)

FOTO: Anže Malovrh/Kolektiff

 

Komentarji