Danke in Norvežanke do visokih zmag, Hrvatice s pomembno zmago nad Madžarkami

V skupini B kjer igrajo tudi Slovenke, so se v večerni tekmi pomerile Danke in Srbkinje. Danke so odigrale odlično in visoko porazile Srbkinje, ki se bodo v torek s Slovenkami pomerile za napredovanje. V skupini A so Norvežanke brez težav odpravile Švicarke, Hrvatice pa so si s pomembno zmago nad Madžarkami široko odprle vrata napredovanja.


V uvodni tekmi skupine A sta se pomerile ekipe Madžarske in Hrvaške. Spremljali smo tesno tekmo, ki so jo z 21-18 dobile Hrvatice. Z 9 zadetki je blestela Valentina Blažević, medtem ko je za Madžarke 4 zadetke dosegla Viktoria Lukacs. Hrvatice in Madžarke so se točkovno izenačile pred zadnjim krogom, ki bo odločal o napredovanju.

Na večerni tekmi skupine A so Norvežanke, ki so ene glavnih kandidatk za zlato medaljo visoko ugnale Švicarke. Končni rezultat je bil kar 38-21. Norvežanke so se z zmago že uvrstile v naslednji krog, v zadnjem krogu pa bodo igrale z Madžarkami, ki za napredovanje potrebujejo zmago.

V skupini B kjer so tudi Slovenke, so Danke stresle jezo po porazu proti Slovenkam in Srbkinje premagale kar s 13 zadetki prednosti. Bilo je 34-21. Danska in Slovenija imata po dve točki, Švedinje so se že uvrstile v glavni del. V torek bo o napredovanju odločila tekma med Slovenijo in Srbijo.

 

FOTO: EHF

Komentarji