Poraz Ribnice, ki ni bolel

Rokometaši Ribnice so na tekmi evropskega pokala klonili proti Borcu iz Banjaluke (28-30). A poraz ni bil boleč. Ribničani so namreč v skupnem seštevku visoko slavili in napredovali v tretji krog tekmovanja. 


Ribnica je na prvi tekmi v Banjaluki Borca ugnala z visokih 40-19 in je tako pred povratnim obračunom na tujem terenu ni bilo strahu za napredovanje. Gostje iz BIH so to pot pokazali precej boljšo predstavo. V uvodnih 10 minutah so imeli Slovenci še minimalno vodstvo, saj je blestel Ivan Laljek, ki je zabil prvih 5 zadetkov za Ribnico. Nato je Borac prevzel pobudo in s tremi zaporednimi goli Miloša Njezića povedel s 7-5. Domači so nato vodili večino časa, ob koncu polčasa z največjo razliko na tekmi, +4 (15-11).

Tudi v drugem polčasu so Banjalučani vodili, Ribničani pa so zgolj držali korak z gostitelji, vedoč, da jim zmaga ni potrebna. Ob pirovi zmagi Borca sta bila njihova prva strelca Miloš Njezić in Ognjen Kalamanda z 8 zadetki, Uroš Miličević jih je zabil 9 in bil s tem prvi strelec tekme. 

Foto: RD Riko Ribnica

Komentarji