Uroš Bregar: “Jasno je, da ni vse OK”

Taktirko srbske ženske reprezentance je lansko leto prevzel Slovenec Uroš Bregar. Pred tem je 5 let vodil članice Krima, slovensko izbrano vrsto pa še leto dlje (od leta 2015). Po dveh porazih v uvodnem delu prvenstva ga čaka še izjemno pomembna tekma proti Sloveniji. Tekma bo na sporedu v torek, 8.11., ob 18:00 v Celju.


Naša dekleta iščejo svoje novo napredovanje iz skupinskega dela na Evropskih prvenstvih prvič po letu 2004. Takratna izbrana vrsta je na krilih odličnih igralk Nataliye Derepasko, Anje Frešer, Tatjane Oder, Tanje Dajcman ter vratarke Sergeje Stefanišin, izšla kot zmagovalka svoje skupine. Pomerile so se proti reprezentancam Rusije, Srbije in Hrvaške. 

Torkova tekma bo za biti ali ne biti. V primeru slovenske zmage ali izenačenega rezultata se v nadaljnji del tekmovanja uvrstijo varovanke Dragana Adžića. V nasprotnem primeru pa bo pomembna gol razlika. Na ta scenarij upajo prav varovanke Uroša Bregarja. 

Uroš Bregar, selektor srbske reprezentance: “Bila bi prava mala katastrofa, da se je Kovačevićeva huje poškodovala. Tako malo bekov kot imamo na tem prvenstvu… jasno je, da ni vse OK. Napravili smo veliko bazičnih napak. Podaje nasprotniku v roke, 5 minut dobre obrambe, 5 minut katastrofe. Težko je z rotacijami, ki so nam na voljo. Ne želim konstantno menjevati obrambe in napada, včasih tudi po dve igralki naenkrat. Tukaj nastopijo še izključitve in stvar se še poslabša. Želim si, da se za jutri dobro spočijemo in pripravimo ter odigramo tekmo proti Sloveniji na višjem nivoju. 

 

 

 

Komentarji