Misli pred najpomembnejšo borbo

Za našimi rokometašicami sta prvi dve tekmi domačega Evropskega prvenstva. Borba za preboj v naslednji del bo na sporedu jutri, ko se bodo ob 18:00 v dvorani Zlatorog pomerile proti reprezentanci Srbije.


Dragan Adžić, selektor: “Po zmagi nad Dansko ni bilo v naši ekipi nobene evforije, poraz proti Švedski je bolj posledica pomanjkanje izkušenj kontinuiranega igranja na tako visoki ravni. Svojim varovankam nič ne zamerim, že pred začetkom turnirja smo vedeli, da bo odločilna tekma proti Srbiji. Upam, da se bo na tej tekmi vrnila energija, ki smo jo imeli proti Danski in da se bomo prebili v drugi del tekmovanja.”

 

Tamara Mavsar, reprezentantka: “Dejstvo je, da v drugem polčasu zavoljo naše blede predstave v obrambi nismo bile v pomoč našim vratarkam. V napadu smo prav tako igrale preveč statično in naredile precej napak. Ne glede na poraz moramo ostati pozitivni, analizirati naše slabe strani in se povsem osredotočiti na zadnjo tekmo proti Srbiji.”

 

Alja Varagić, reprezentantka: “Prvi polčas je bil dober, čeprav smo že delali določene napake. V drugem polčasu je bilo veliko izgubljenih žog na naši strani, Švedinje pa so to kaznovale z bliskovitimi nasprotnimi napadi. Z menjavami smo skušali spremeniti razmerje moči na igrišču, a naša obramba tokrat ni bila na pričakovani ravni. Veliko stvari moramo izboljšati, a nič ni izgubljeno, v torek gremo na ‘polno’ proti Srbiji.”

 

Valentina Klemenčič, reprezentantka: “Na tekmi proti Švedinjam nismo bile prave. Na naslednji tekmi proti Srbiji moramo odpraviti vse naše napake, hkrati pa sem prepričana, da bomo igrale veliko bolje. V prvem polčasu smo bile enakovredne Švedinjam, v drugem pa ne. Za to ni kriva slaba telesna pripravljenost, bolj manjše napakice, ki smo jih na današnji tekmi delale vse igralke. Tega je bilo enostavno preveč.”

Komentarji