Danke na tekmi za 1. mesto v skupini povsem deklasirale Nemke

Včeraj so bile odigrane sklepne tekme v skupini 3, kjer so se Danke po visoki zmagi nad Nemkami veselile prvega mesta. Madžarke so ugnale Južnokorejke, Čehinje pa so se namučile s Kongom, a na koncu slavile.


Čehinje so svojo zadnjo tekmo v skupini sklenile proti reprezentantkam Konga in slavile z rezultatom 24-21. Tekma je bila sicer precej izenačena, po prvem delu je bil rezultat 11-11. Čehinje so v drugem delu zaigrale bolje in na koncu slavile. Pri Čehinjah je bila 6 krat uspešna Zachova, pet zadetkov pa je dodala Mala. Pri reprezentantkah Konga je 4 zadetke dosegla Yimga. Čehinje so skupino 3. sklenile na 5. mestu, igralke Konga pa na zadnjem šestem.

Madžarke so svojo zadnjo tekmo v skupini odigrale proti Južnokorejkam in prišle do zanesljive zmage z rezultatom 35-28. Madžarke so imele rahlo prednost že po prvem delu, v drugem pa so igro le še nadgradile. Pri Južnokorejkah je 6 zadetkov dosegla Lee Migyeong, 5krat pa je zadela Kim Jin-yi. Za Madžarke je 8 krat zadela Noemi Hafra, 6 zadetkov pa je dodala Greta Marton. Madžarke so skupino zaključile na 3. mestu, Južnokorejke pa na 4.

Danke so na tekmi za prvo mesto povsem deklasirale reprezentanco Nemčije. Dopustile so jim le 16 zadetkov, dosegle pa so jih kar dvakrat več. Danke imajo izjemno obrambo, saj so v povprečju prejemale manj kot 20 golov na tekmo. Pri Dankah so po 5 krat zadele Haugstedova, Jorgensenova in Hojlundova, pri Nemkah pa je 6 zadetkov dosegla Alina Grijseels. Danke se bodo kot zmagovalke skupine v četrtfinalu pomerile z Brazilkami, Nemke pa z domačinkami Špankami.

FOTO: IHF

Komentarji