Španke brez poraza v četrtfinale, Avstrijke do prve zmage v drugem delu, Japonke do tretjega mesta v skupini

V skupini IV so bile na sporedu še zadnje tekme drugega dela tekmovanja. Edina tekma, ki je še o čemer odločala je bila tekma med Brazilijo in Španijo, katera je odločala o prvem mestu v skupini. Preostali dve tekmi sta bili še Japonska proti Argentini in Hrvaška proti Avstriji. Španke so se po zmagi nad Brazilkami veselile prvega mesta v skupini, Japonke so pričakovano slavile nad Argentinkami, Hrvatice pa so kar nekoliko presenetljivo izgubile z Avstrijkami.


ARGENTINA : JAPONSKA  27:31 (14:15)
Karsten 13, Cavo 5; Nakayama, Aizawa in Hattori po 7

Po izenačenem začetku tekme je na začetku 10. minut Argentina prvič povedle z dvema goloma prednosti (5:3). A njihova prednost ni zdržala dolgo, saj so Japonke rezultat hitro izenačile (6:6). Po nekaj minutah izenačene igre se je zgodba znova ponovila. Japonke pa so imeli v zaključku nekoliko več zbranosti in na odmor odšle s prednostjo enega zadetka (14:15). Takoj v drugem polčasu so Japonke povedle z dvema goloma prednosti (14:16), a so Argentinke rezultat izjemno hitro izenačile na 16:16 in kasneje tudi povedle (17:16). A igralk Japonske to  ni zmedlo in so v 43. minuti povedle s štirimi goli naskoka (18:22). Do konca tekme smo bili nato priča igri gol za gol. Ob zaključku so Japonke povedle s petimi zadetki prednosti (26:31), a na koncu slavile z rezultatom 27:31 in tako osvojile končno 3. mesto v skupini IV.

AVSTRIJA : HRVAŠKA  27:23 (15:10)
Kovacs 7, Ivancok in Neidhart po 5; Kalaus 6, Ježić 5

Avstrijke so boljše odprle tekmo in po dobrih 10. minutah vodile že s petimi zadetki naskoka (7:2). Pri tem se naše severne sosede niso ustavile prednost so najprej povišale na šest in kasneje še na sedem zadetkov prednosti (12:5). Do konca prvega polčasa so Hrvatice zaostanek uspeli nekoliko znižati in tako na odmor odšle ob zaostanku petih golov (15:10). Igralke Hrvaške so na začetku drugega polčasa zaostanek uspele znižati na štiri gole (15:11). A tudi rokometašice Avstrije so z dobro predstavo nadaljevale tudi v drugem polčasu. Tako so znova povedle s sedmimi zadetki prednosti (19:12) in imele stvari v svojih rokah. V zaključku srečanja je Avstrijkami primanjkovalo moči. Tako so se naše južne sosede uspele približati na tri gole zaostanka (24:21). A igralkam Avstrije je še vseeno ostalo dovolj moči za zaključek. Tako so se veselile zmage z 27:23 in tako vknjižile prvo zmago v drugem delu tekmovanja.

ŠPANIJA : BRAZILIJA  27:24 (12:10)
Cabral Barbosa 7, Fernandez 4; Ribeiro Quintino 6, De Paula 5 

Po slabih 10. minutah so Španke vodile s štirimi goli prednosti (5:1). V nadaljevanju srečanja smo spremljali igro gol za gol. Ob koncu 19. minute so gostiteljice povedle s petimi goli naskoka (11:6). A rokometašicam Španije se ni uspelo odlepiti. Zgodilo se je ravno obratno. Brazilke so uspelo zaostanek znižati ter do odmora prišle le še na dva zadetka zaostanka (12:10). Igralke Brazilije so hitro v drugem polčasu rezultat uspele izenačiti (12:12) in tako smo imeli znova odprto tekmo. Do zadnjih petih minut smo spremljali izjemno dinamično in izenačeno tekmo. Od tega, da so se Španke oddaljile na tri gole do tega, da so Brazilke znova znižale zaostanek na le še en zadetek. Od 55. minute dalje pa so domačinke znova začela višati prednost. Ob koncu 58. minute so tako vodile s šestimi goli prednosti (26:20). Tekma se je zdela že odločena, a so igralke Brazilije zaostanke znižale na dva gola (26:24), a je bilo za še kakšen preobrat žal prepozno. Do konca tekme so Španke dosegle še en gol, slavile z rezultatom 27:24 in se tako veselile prvega mesta v skupini.

FOTO: RFEBM / J. L. Recio

Komentarji