Danke suverene, Norvežanke ostajajo neporažene

V skupini I drugega dela tekmovanja so bile na sporedu druge tekme. Na popoldanskem obračunu je reprezentanca Danska brez večjih težav ugnala Hrvaško. Neporažene ostajajo Norvežanke, ki so na izjemno napetem večernem srečanju premagale Švedinje in si še odprla vrata na poti do polfinala.


HRVAŠKA : DANSKA  17:26 (8:14)
Pavlović 6, Burić 3; Jorgensen 5, Hojlund 4

Danke so v tekmo vstopile silovito in v 11. minute povedle že z 1:6. V nadaljevanju so nekoliko bolje zaigrale tudi naše južne sosede in se v 24. minuti približale na tri gole (6:9). Reprezentantke Danske, četrto uvrščene z zadnjega evropskega prvenstva, so prvi polčas zaključile silovito in si priigrale prednost šestih golov (8:14). Hrvatice so drugi polčas vstopile odlično in do 42. minute zaostanek znižale le še na dva zadetka (13:15). A Skandinavk to ni preveč zmedlo in so si do 52. minute po delnem izidu 2:7 priigrale prednost sedmih golov (15:22). Danke so imele do konca tekme le še mirno nadzorovale obračun. Prednost so še povečale in se tako razveselile z rezultatom 17:26.

NORVEŠKA : ŠVEDSKA  27:25 (13:13)
Reistad 7, Ingstad 6; Carlson 9, Blohm 7

Švedinje so tekmo bolje odprle in na krilih Jenny Carlson povedle z 2:4. A so Norvežanke rezultat hitro izenačile. V nadaljevanju prvega polčasa smo spremljali izjemno izenačeno tekmo z veliko menjavanja v vodstvu. Rokometašice Švedske so še enkrat uspele povesti z dvema zadetkoma prednosti (8:10), a tudi tokrat se niso uspele oddaljiti. Aktualne evropske prvakinje so znova uspele ujeti priključek in tako sta reprezentanci na odmor odšli rezultatsko poravnani (13:13). Izenačen boj se je nadaljeval tudi v drugem delu igre. Če so bili v prvi polovici drugega polčasa nekoliko v prednosti Švedinje so bile v drugi polovici prevladovale Norvežanke. A večje prednosti si niso uspeli priigrati vse do 55. minute, ko so povedle s 26:23. To je bila odločilna prednost, ki je reprezentanci Norveške prinesla zmago 27:25. S tem so naredile velik korak proti uvrstitvi v polfinale.

FOTO: EHF Euro

Komentarji