Napeta končnica in preobrat v Krškem

Med RK Krško in RD Riko Ribnica se je bil napet boj z izredno zanimivo končnico. Večino prvega polčasa, so tempo diktirali rokometaši Krškega. V drugem delu srečanja pa se je zgodil preobrat. Ribničani so ravno v zadnjih minutah srečanja prevzeli pobudo, povedli in z golom prednosti zaključili tekmo z zmago.


Tekma se je začela z zadetkom Mitje Romiha, ki je Krčane popeljal v vodstvo, ki so ga obdržali celo prvo polovico tekme (17 – 15). Kljub temu, da so se nasprotniki vedno znova približevali, jih enostavno niso mogli ujeti. V drugem polčasu pa so se Ribničani vrnili močnejši in se z dobro, organizirano igro  približali domačinom. V 48. minuti so z golom Ilije Bogdanovića celo prevzeli vodstvo, vendar so jim domačini hitro vrnili. Ponovno so prevzeli vodstvo. Sledilo je novo izenačenje. V 55. minuti je sledil uspešen strel na gol Ribničana Sandra Meštrića, minuto kasneje Leona Ljevarja in posledično zanesljivo vodstvo za goste, ki so ga uspešno obdržali vse do konca tekme. Izid je na koncu znašal 32-33.

Največ golov so zadeli Leon Ljevar (9), Mitja Romih (7), srednji zunanji igralec Marko Sintič in desni zunanji Gašper Hrastnik(6).

FOTO: Anže Oražem

Komentarji