Tekma preobratov pripadla Krki

Nocoj ob 18. uri sta se v Novem mestu srečali moštvi Krke in Dobove. Pred pričetkom lokalnega obračuna je bila Krka v precej boljšem položaju, saj Novomeščani trenutno zasedajo 6. mesto medtem, ko so Dobovčani šele na 12. mestu 1. NLB lige. Dobova je tudi v Novem mestu ostala pri zgolj eni prvenstveni zmagi, saj je Krka slavila s 30-25.


Tekmo sta nasprotnika otvorila dokaj enakovredno. Šele v 8. minuti je Dobova pobegnila na dva zadetka prednosti, ko se je med strelce vpisal Vanja Smiljanić (4-6). V teh minutah je bil pri Dobovčanih dobro razpoložen vratar Jernej Mlakar, ki je skrbel, da so domači težko prihajali do zadetkov. Gostje so tako nekaj časa udobno vodili, tudi s tremi goli razlike, to pa se je spremenilo proti koncu prvega polčasa. Krka je v 24. minuti po dveh zadetkih Marka Majstorovića izenačila na 11-11, nato pa še povedla. Do konca polčasa se nobena od ekip več ni odlepila in rezultat prvega igralnega dela je znašal 15-15.

V drugem polčasu smo videli kar nekaj preobratov. Najprej so rokometaši Krke ušli na +2, nato je povratek znova uspel gostom, ki so sami povedli z dvema zadetkoma. V 43. minuti je Majstorović izenačil na 20-20. V zadnjih 10. minutah so bili boljši Novomeščani, ki so uspešno izvedli tri sedemmetrovke in si tako priborili zadostno vodstvo. V 58. minuti je Dino Rašo zadel za 27-23 in postalo je jasno, da bo zmaga ostala doma.

Prvi strelec zmagovalcev je bil Tilen Kukman s 7 goli, enako število jih je za Dobovo zabil Ignjat Nešić.

Foto: MRK Krka

Komentarji