Celjani v drugem polčasu strli odpor Loke

Aktualni državni prvaki, rokometaši RK Celje Pivovarna Laško so v 8. krogu Lige NLB v Areni Zlatorog gostili zasedbo RD Urbanscape Loka. Po izenačenih prvih 30. minutah so Celjani v drugem polčasu le unovčili vlogo favorita, izkoristili izključitev enega ključnih obrambnih igralcev Loke ter se razveselili zmage 31:24. Ekipi nov obračun čaka že v torek, saj se bosta prav tako v Zlatorogu pomerili še v pokalnem tekmovanju.


Ločani so z dvema hitrima zadetkoma bolje odprli tekmo in v začetni fazi dvoboja narekovali ritem srečanja. V 10. minuti so tako povedli s 3:6. Sledil pa je nalet domačih, ki so na krilih Tilna Strmljana (skupaj dva gola) in Aleksa Vlaha (skupaj štiri gole) po delnem izidu 6:1 tehtnico prevesili sebi v prid ter povedli z 9:7. A tudi gostitelji si niso uspeli priigrati resnejše prednosti. Do konca prvega dela igre smo spremljali izenačen obračun z nekaj menjavami v vodstvu. Ekipi pa sta na odmor odšli rezultatsko poravnani ob izidu 14:14.

Drugi polčas so z dvema goloma odprli Celjani . Gostom niso dovolili, da bi vsilil svoj stil igre. Domači so tako v 41. minuti povedli že s petimi zadetki prednosti (21:16). Dodatno težavo pa je Ločanom v 44. minuti povzročila izključitev Darka Cingesarja, enega ključnih mož v obrambi, ki je zaradi udarca po obrazu prejel rdeči karton. Rokometaši Celja so to izkoristili ter počasi, a vztrajno poviševali svojo prednost. V 52. minuti so povedli s sedmimi goli prednosti (27:20) in tako je bilo že jasno, da jim nocojšnje zmage ne more odvzeti več nihče. Gostitelji so tekmo le še mirno pripeljali do konca. Obračun se je končal z izidom 31:24.

CELJE PIVOVARNA LAŠKO : URBANSCAPE LOKA  31:24 (14:14)
Vlah in Cokan po 4; Nikolić 3, Cingesar, Batagelj in Jesenko M. po 2
Rdeči karton: Cingesar 44. minuta

FOTO: Gašper Simonič / MRK Krka

Komentarji