Izenačen boj, zmaga pa v Ivančno Gorico

Spremljali smo precej izenačeno tekmo 8. kroga med RK Maribor Branik in RK Sviš Ivančna Gorica. Po izenačenem prvem polčasu, je bil tudi drugi del tekme zelo napet. Do konca se ni vedelo kam se bo prevesila tehtnica, a zmago so na koncu odnesli gostje – RK Sviš Ivančna Gorica.


Polovica prvega polčasa je pripadla domačinom, potem so sledile 4 minute zatišja, nakar so v 18. minuti v višjo prestavo dali gostje. Ekipi sta prvo polovico tekme končali neodločeno (14 – 14). Za prvi zadetek drugega polčasa je bil zaslužen Andraž Justin in tako goste popeljal v vodstvo. Slednji so vodstvo povečevali, a so ga Mariborčani ob koncu obračuna uspešno topili. Igralci štajerske prestolnice so zadnji del srečanja sicer odigrali bolje, a je bila prednost Ivančne Gorice pred tem previsoka, da bi lahko uspešno premagali zaostanek. Gostujoči so tekmo končali z enim zadetkom prednosti 27 – 28.

Največ zadetkov tekme je zadel mariborski srednji zunanji igralec Jan Kovačec (10). Sledila sta mu rokometaša zmagovalne ekipe Denis Zavodnik in Andraž Justin (6).

FOTO: Dajnko Photography

Komentarji