Danke v derbiju skupine 3 zanesljivo premagale Madžarke

Danes se je na Svetovnem prvenstvu v Španiji pričel glavni del tekmovanja. V skupini F smo videli zmage Južne Koreje nad Češko, Danske nad Madžarsko in Nemčije nad Kongom.


Južnokorejke so tekmovalni dan odprle ob 15:30 uri, pomerile pa so se s Čehinjami. Južnokorejke so prišle do zmage s 26-32, potem ko so v prvem polčasu vodile s 20-13. Pri Čehinjah je 6 zadetkov dosegla Charlotte Cholevova, 5 jih je dodala Sara Kovarova. Pri Južnokorejkah je 8 zadetkov prispevala Kim Jinyi, 7 zadetkov pa je dosegla Migyeong Lee.

Nemke so ob 18:00 uri odigrale tekmo z reprezentantkami Konga, ki so se veselile prve uvrstitve v glavni del v zgodovini. Nemški selektor Henk Groener je dobro razporedil igralni čas in prihranil moči za naslednje preizkušnje, ki bodo sledile. Kljub temu so Nemke zanesljivo slavile z 29-18. Pri Nemkah je 6 zadetkov prispevala Stockschladerjeva, po 5 pa sta jih dosegli Amelie Berger in Alina Grijseels. Pri Kongu je bila najbolj razpoložena Fanta Diagouraga, ki je dosegla 7 zadetkov, kar je znašala skoraj polovica vseh zadetkov Konga.

Danke so se v derbiju 1. kroga nadaljevanja v skupini 3. več kot zanesljivo ugnale Madžarke. Madžarke so bile v prvem delu sicer boljši tekmec, vendar v drugem delu prvega polčasa so Danke prevzele iniciativo in prvi polčas dobile 15-11. V drugem polčasu so prednost iz prvega dela le še nadgradile in Madžarke premagale kar z 11 zadetki razlike. 6 zadetkov je pri Dankah dosegla Kristina Jorgensen, 5 pa jih je dodala Anne Mette Hansen. Pri Madžarkah je 4 zadetke dosegla Greta Kacsor.

FOTO: IHF

Komentarji