Španija in Brazilija po zmagah z eno nogo že v četrtfinalu, Hrvatice do zmage nad Argentino

Začel se je drugi del svetovnega prvenstva. V skupini IV igrajo reprezentance iz skupin G in H. V skupini IV tako igrajo gostiteljica Španija, Brazilija, Argentina, Avstrija, Hrvaška in Japonska. Na prvih obračunih so si nasproti stale Španija in Japonska, Brazilija in Avstrije ter Hrvaška in Argentina. Španke in Brazilke so po zmagah izjemno blizu četrtfinala, medtem ko so Hrvatice po zmagi nad Argentino slednjim otežile delo do napredovanja.


HRVAŠKA : ARGENTINA  28:22 (12:14)
Posavec S. 8, Blažević in Ježić po 4; Cavo in Mendoza po 5

Tekmo so bolje odprle naše južne sosede in na začetku 7. minute vodile že s tremi zadetki prednosti (4:1). Kljub temu, da so se Argentinke enkrat približale le na gol zaostanka (6:5) so imele Hrvatice nadzor nad potekom prvega polčasa. V 27. minuti pa so se rokometašice Argentine približale, rezultat celo izenačile (12:12) in s tem naletom končale prvi del srečanja in tako na odmor odšle s prednostjo dveh golov (12:14). Hrvatice so na začetku drugega polčasa hitro izenačile rezultat (14:14). V nadaljevanju smo bili priča izenačeni igri gol za gol vse tja do 57. minute, ko so igralke Hrvaške povedle s tremi zadetki prednosti (24:21). Do konca srečanja so prednost le še povečale in zmagale z rezultatom 28:22.

BRAZILIJA : AVSTRIJA  38:31 (15:15)
Araujo 6, Guariero in De Paulo po 5; Ivancok in Kovacs po 8

Po dobrih 8. minutah se je zdelo, da bodo Brazilke brez večjih težav prišle do nove zmage potem, ko so povedle s šestimi zadetki naskoka (8:2). V nadaljevanju so prednost povečale še za dodaten gol (11:4), nato pa so se igralkam Brazilije stvari nekoliko zaustavile. To so s pridom izkoristile Avstrijke in se do konca prvih 30. minuti približati in rezultat izenačile na 15:15. Po 10. minutah izenačene igre v drugem polčasu so Brazilke znova stopile na plin. Tako so počasi in vztrajno začeli višati prednost. Tako je ta na začetku 48. minute znašala že osem golov (31:23), kar je bila tudi največja prednost na tekmi. Rokometašice Brazilije do konca obračuna niso imele več resnejšega dela in so se veselile zmage z rezultatom 38:31.

ŠPANIJA : JAPONSKA  28:26 (15:15)
Cabral Barbosa in Echeverria Martinez po 5; Aizawa in Matsumoto po 7

Že od samega začetka se je videlo, da bodo Španke počasi začele delati razliko. A več od štirih golov prednosti, katere so si priigrali v 12. minuti (7:3) jim ni uspelo- Še več. Do 18 minute so Japonke uspele rezultat izenačiti in nato smo do konca prvega polčasa spremljali igro gol za gol. Tako sta reprezentanci tudi na odmor odšli rezultatsko poravnani ob rezultatu 15:15. Španke so hitro na začetku drugega polčasa povedle, a resneje se jim ni uspelo odlepiti. V 52. minuti so si znova priigrale prednost štirih golov (25:21). Pred tem in do konca obračuna pa so se resno mučile z Japonkami. Temu priča tudi rezultat ob koncu srečanja. Gostiteljice so slavile z rezultatom 28:26.

Standings provided by SofaScore LiveScore

FOTO: RFEBM / J. L. Recio

Komentarji