Danska po podaljških do zmage in tretjega mesta

Letošnje evropsko prvenstvo v rokometu se počasi bliža koncu. Pred finalnim obračunom med Švedsko in Španijo, ki bo na sporedu ob 18. uri, smo v malem finalu spremljali obračun za tretje mesto. Danci so po podaljških prišli do zmage nad Francozi in slavili z 32-25.


V tekmo so bolje krenili Francozi. Slednji so si hitro priigrali prednost dveh golov in povedli s 3-1 in 4-2. Danci so se v 7. minuti vrnili v igro in z zadetkoma Jacoba Holma in Rasmusa Laugeja Schmidta poravnali na 4-4. Izenačen rezultat pa ni trajal dolgo, Že med 8. in 13. minuto so Francozi s serijo štirih zaporednih zadetkov povedli z 9-5. Danci so morali tako v drugi polovici prvega polčasa manjšati zaostanek, to pa jih je končno uspelo v 28. minuti, ko je Magnus Landin Jacobsen izenačil na 13-13. Kljub temu je igrišče z minimalno prednostjo vendarle zapustila Francija, saj je v zaključku polčasa Ludovic Fabregas zadel za 14-13.

Predstava obeh moštev je bila v drugem polčasu še bolj izenačena kot v prvem. Ekipi sta bili napadalno uspešnejši v valovih. V 38. minuti je prvi resnejši delni izid na tekmi uprizorila Danska. Danci so najprej izenačili na 18-18, nato pa zadeli še trikrat zapored in si izborili prednost z 18-21. V 42. minuti je do svoje serije prišla tudi Francija. Ob dveh zadetkih Nikole Karabatića, sta bila uspešna še Karl Konan in Kentin Mahein tako so Francozi uprizorili preobrat in povedli s 23-22. Francija je v zadnjih 10 minut tekme vstopila s prednostjo +2 (26-24), a to še zdaleč ni bilo dovolj za trdožive Dance. Slednji so v 56. in 59. minuti izenačili in povedli z zadetkoma Lasse Svana, Francija pa je šele v izdihljajih tekme z golom Kentina Mahe priborila podaljšek. 

V podaljških sta bili zbranost in fizična pripravljenost na strani Danske, ki je uspela priti do končne zmage. Jacob Holm je zabil 5 golov za Dansko. Najboljši strelec Francije je bil Kentin Mahe z 8 goli. 

Foto: EHF

Komentarji