David Miklavčič: “Končno”

Prvenstvo je bilo sinoči dokončno odločeno. Velenjčani so si po zmagi nad Novomeško Krko zagotovili četrti naslov državnih prvakov, prvega po sezoni 2012/2013. Na drugi strani pa so igralci Krke prvič po sezoni 2008/2009 izpadli v 1.B ligo. Poleg Krke bo v naslednji sezoni tam nastopala tudi Izola. Velenjčani bodo tako lahko sproščeno krenili v zadnji krog, kjer bodo pred domačimi navijači dvignili novo državno lovoriko.


Dino Rašo, rokometaš MRK Krka:
“Fantje smo se borili, da bi obstali v Ligi NLB. Dobova je izgubila proti Ljubljani, tako da se nam računica ne izide. Za Gorenje Velenje je zmaga pomenila osvojitev državnega naslova, šli so na glavo in v Novem mestu se jim je izšlo. Tekma je bila dobra in čestitam Velenjčanom za naslov državnega prvaka.”

David Miklavčič, rokometaš RK Gorenje Velenje:
“Končno. Cel maj se že borimo, vsaka tekma je šla na nož. Hočemo dokazati, da ne bomo pokleknili in tokrat smo vedeli, da nas v Novem mestu čaka pekel. Krki se je šlo za obstanek in mislim, da so igrali bolje, kot vse ekipe s katerimi smo se pomerili, z izjemo Kopra. Menim, da je Krka danes dokazala, da je res dober tekmec. Mi smo morali dati vse od sebe, vodili smo že za osem golov, a potem malo popustili, Novomeščani pa so bili takoj zraven. Končnica je bil napeta, a nam je na koncu uspelo. Sicer se še ne zavedamo, kaj smo osvojili.”

FOTO: Gašper Simonič / MRK Krka

Komentarji