Mariborčani v drugem polčasu strli Izolane

V prvem polčasu so gostje iz Izole, ki se v poslednjih obračunih lige NLB borijo za obstanek, še bili enakovreden tekmec Mariboru, ta pa je v drugem polčasu stopil na plin in upravičil vlogo favorita.  


Izolani so dobro začeli srečanje. V šesti minuti je za vodstvo 3:1 zadel Urh-Jakob Poberaj in vidna je bila želja Primorcev, da se ob močnejšem nasprotniku borijo za obstanek. Tadej Sok je sicer za Maribor kasneje izenačil iz sedemmetrovke a so gostje vse tja do 20. minute uspešno držali minimalno prednost. A z dvema zadetkoma je nato za prvo vidnejšo prednost Mariborčanov (9:7) poskrbel Jure Hedl. V zadnji minuti polčasa je Jan Gorela za Izolo še uspel izenačiti na 11:11, a je tik pred sireno končni izid prvega dela v korist vijoličnih postavil Filip Rikita (12:11).

Domači so v drugi polčas stopili odločneje. Rikita je kmalu zadel za njihovo največje vodstvo 16:13, v 43. minuti pa je Izidor Budja to še povišal, ko je zadel za 19:15. Gostujoči strateg je posegel po minuti odmora, a naleta Štajercev ni uspel zaustaviti. Še naprej je bil zanesljiv Rikita, Izolani pa so ob slabši obrambi pogrešali tudi razpoloženje svojega vratarja. V 53. minuti je Nejc Planinšek zadel že za 26:19 in tekma je bila praktično odločena. Gostje se nevarno niso več približali, Mariborski rokometaši pa so tekmo rutinirano pripeljali do konca in slavili z 29:25.

 

Foto: RK Maribor Branik/Anamarija Valentina Dajnko

Komentarji