Velenjčani se veselijo naslova, Krka se seli v 1.B ligo

Zaostalo tekmo 21. kroga sta v športni dvorani Marof v Novem mestu odigral MRK Krka in RK Gorenje Velenje. Predzadnji Novomeščani in vodilni Velenjčani, na verjetno najpomembnejši tekmi sezone za obe ekipi. Krkaši bi z zmago ohranili upanje na obstanek med slovensko rokometno elito medtem, ko bi si rokometaši Velenja z zmago že zagotovili nov naslov državnih prvakov, prvi po sezoni 2012/2013, skupno četrti.


V tekmo so bolje krenili domači, ki so v 9. minuti srečanja po dveh zaporednih bivšega Velenjčana, Vladana Lončarja povedli s 4:1. Rokometaši Velenja se tega niso ustrašili in so z delnimi izidom 0:3 rezultat hitro izenačili na 4:4. Nekaj minut smo nato spremljali igro za gol, v nadaljevanju pa so Velenjčani prešli v vodstvo (6:7). Igralci Velenja so proti koncu prvega polčasa počasi višali prednost. Do konca prvih 30. minut so si priigrali pet zadetkov prednosti (9:14).

S tempo s katerim so končali prvi polčas so gostje začeli tudi drugega. V 35. minuti je njihova prednost znašala osem golov (9:17). A tudi Krkaši se niso predali, saj so vedeli kaj je v igri. V 45. minuti so zaostanek znižali le še na štiri zadetki (16:20). Tako je bil gostujoči strateg Zoran Jovičić prisiljen vzeti minuto odmora. Medtem pa so neposredni tekmeci Krke, rokometaši MRK Ljubljana na svojem igrišču z rezultatom 34:28 premagali MRD Dobova in nestrpno čakali na zaključek tekme v Novem mestu. Takoj po minuti odmora so gostitelji zaostanek znižali na tri zadetke (17:20) in tako je bili vse še odprto. V nadaljevanju pa zopet igra gol za gol. Smo pa bili zaradi tega priča izjemni končnici. Rokometaši Krke so v zaključku prijeli presing čez celotno igrišče in nasprotnika niso pustila v napadalno polovico. Velenjčani so tekmo slavili z rezultatom 22:28 in se takoj veselijo svojega četrtega državnega naslova.

KRKA : GORENJE VELENJE  22:28 (9:14)
Lončar 12, Avsec Je. in Jakše po 3; Verdinek in Slatinek Jovičić 5

FOTO: Gašper Simonič / MRK Krka

Komentarji