David Miklavčič: “Kot smo pričakovali, je bila težka tekma”

Rokometaši Kopra so Velenjčanom nudili izjemen odpor. Velenjčani so na koncu slavili z 26:25. Koprčani so skozi vso tekmo držali stik in niso pustili, da bi favorizirani gostje ušli na kakšno višjo razliko. Koprčani so bili nekajkrat zelo blizu, da bo Velenjčanom odščipnili kakšno točko, a so gostje v zaključku tekme ostali dovolj zbrani, da so ohranili gol prednost in pred izjemno pomembno tekmo, derbi s Celjem, vpisali novi dve točki.


Rokometaši Kopra lahko s tako igro kot so je prikazali na tekmi proti Velenju, lahko še marsikateri ekipi povzročijo nemalo težav. Velenjčani pa samozavestno vstopajo v izjemno naporen teden, saj jih že jutri (5.2.2020), čaka derbi s Celjem v nedeljo pa prva tekma pokala EHF proti Magdeburgu.

RD KOPER : RK GORENJE VELENJE 25:26 (10:11)
Krečič 6 (3), Žagar 5; Matanović 9 (3), Kavčič 4.

IGRALEC TEKME: David Miklavčič

Nejc Planinc, rokometaš RD Koper:
“Mislim, da smo odigrali dobro, borbeno tekmo. Izpostaviti je potrebno predvsem drugi polčas, škoda, da nam je na koncu zmagal le en zadetek za remi. Tako kot vedno smo dali vse od sebe. Naša igra se dviga, dobro delamo in s srcem.”

David Miklavčič, RK Gorenje Velenje:
“Veselimo se novih dveh točk, ampak, kot smo pričakovali, je bila tekma zelo težka. Koper se ni predal do zadnje sekunde, skozi celotno tekmo nam je bil za petami. Mislim, da sta tokrat zmagala naša obramba in zbranost.” 

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

Foto: RK Gorenje Velenje

Komentarji