Dean Bombač: “On nam je vrnil nasmehe na obraze”

Slovenska reprezentanca nadaljuje z odličnimi predstavami na letošnjem evropskem prvenstvu. Po zmagi nad Švedi je bilo veselje v slovenskem taboru zato razumljivo, saj so praktično že v drugem delu tekmovanja.


“Jaz sem zelo vesel, da smo s fanti pripravili tako tekmo neverjetno. Za Švedsko je druga stvar jaz sem Šved, ampak sem za moje fante,” je takoj po tekmi misli strnil selektor Ljubomir Vranješ.

Kako se je Vranješ s svojimi varovanci pripravil na Švede? “Veliko smo imeli dela taktičnega in tehničnega. Neverjetno kako so vse sprejeli fantje super so vsi.”

“Dean Bombač je prvi razred srednjega zunanjega. Imamo veliko srednjih zunanjih, ampak dal se mu priložnost, da on to uredi. Imamo tudi mi dobre vratarje ni tukaj nič za reč, gremo samo naprej.”

In kako je Ljubomir Vranješ tekmo doživel s čustvenega stališča? “Veste Švedska himna je moja himna. Iskreno povedano mi je težko. Imam jaz srce za Švedsko, ampak še enkrat ponavljam te fantje so si vse to zaslužili.”

“Dal nam je nasmehe na obraze, vrnil nam je dobro voljo, počutje, željo po dokazovanju, po igri in nebom samo o tem govoril in ne bom samo o tem govoril taktično mislim, da smo včeraj pokazali, da smo bili dovršeni in v obrambi in v napadu vse je bilo res na vrhunskem nivoju kako se odigra ena partija dveh res izenačenih ekip in sigurno veliko zasluge njemu,” je po tekmi z izbranimi besedami o trenerju Vranješu spregovoril najboljši igralec tekme Dean Bombač, ki je dosegel 5 zadetkov.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: Nebojša Tejič/kolektiff

Komentarji