Četrti dan EP: Slovenci presenetili Švede, Francozi pakirajo kovčke

Rokometno obarvano nedeljo so z odlično obrambo sklenili Slovenci, ki so vzeli skalp favoritom iz Švedske. Novo razočaranje so prikazali Francozi, ki s porazom proti Norveški nimajo več možnosti za preboj v drugi del EP.


Skupina B

Včerajšnje dogajanje v skupini B sta otvorila Češka in Severna Makedonija. Na iznačeni tekmi so slavili Čehi (27 : 25) in osvojili prvo zmago na EP. Avstrija je proti Ukrajini dosegla svojo drugo zmago (34 : 30) in prišla na prvo mesto skupine.


 

Skupina D

Največje razočaranje na prvenstvu do sedaj je zagotovo igra Francije, ki je po današnjem porazu v polni dvorani izgubila proti Norveški (28 : 26) in nima več možnosti za napredovanje v drugi del tekmovanja. Portugalci so na drugi tekmi skupine D včeraj premagali Bosno. Reprezentanci Norveške in Portugalske se bosta v torek udarili za prvo mesto v skupini.


 

Skupina F

V skupini F smo lahko spremljali razburljivo tekmo med Slovenijo in Švedsko za prevzem prvega mesta. Na koncu so z 21 : 19 slavili Slovenci, v torek pa bodo za potrditev prvega mesta igrali proti Švici. Poljaki so na drugi tekmi skupine F zanesljivo slavili proti Švici (31 : 24), za napredovanje v drugi del tekmovanja pa se bodo v torek udarili s Švedsko.


 

Komentarji