Borut Mačkovšek: “Jaz sem mrtev, a nima veze zmagali smo!”

Slovenija si je z zmago na drugi tekmi prvenstva proti gostiteljem Švedom že zagotovila napredovanje v drugi del tekmovanja. Odlična igra v obrambi, ki je nasprotnikom dopustila le 19 zadetkov, kar je izenačen rekord z najmanj prejetimi zadetki na tekmi evropskega prvenstva.


“Jaz mislim, da smo danes pokazali eno pravo predstavo, ki je že dolgo nismo, res v obrambi smo bili čisto na drugem nivoju. Oni so že na začetku mislim, da so dali v 15. oziroma 18. minutah samo 5 golov, tudi Klemen Ferlin na golu je bil fenomenalen. Jaz sploh ne moram povedat kako sem zadovoljen, ker se sploh ne zavedamo kaj smo si s to zmago ustvarili, tudi glede na to, da so oni domačini in 12.500 ljudi je navijalo prvih 10. minut in ostalih 50. so bili v gledališču in tisti naš mali delček zgoraj v kotu so bili glasni so nas podpirali tudi sigurno vsi naši prijatelji, družine, cela Slovenija gledala to tekmo in jaz se jim zahvaljujem iz srca, je bil s predstavo ekipe in navijanjem peščice slovenskih navijačev na Švedskem navdušen Borut Mačkovšek.

“Jaz sem mrtev, ampak nima veze bilo je pomembno, da vložimo vse v teh 60. minut, tako da, seveda smo utrujeni ampak jutri je prost dan v torek so Švicarji, ki jih tudi ne bomo šparali, mi smo prišli na to prvenstvo zmagovat in ne pač zdaj, ko smo prvi šli proti Švicarjem na pol,” je s komentarjem o tako fizično močni tekmi končal Mačkovšek.

Slovenija do senzacionalne zmage proti Švedski!

 

“Jaz bom tako rekel, po načrtu je zmaga, po načrtu je odlična obramba, z napadom pa jaz še vedno niti približno nisem zadovoljen, mislim, da smo sposobni veliko več, da smo spet naredili sploh v drugem polčasu preveč tehničnih napak v prvem polčasu prebijanja na črti in prestopi, kjer bi lahko sodnika tudi drugače odpiskala, tako da, mislim, da je to daleč od popolne tekme, ampak moramo vedeti, da je težko. Zaenkrat igramo z dosti majhnim naborom igralcev in večina igra v napadu in v obrambi in, ko se tako trošiš v obrambi je logično tudi napad malo počasnejši, bom rekel malo na daljše napade. Tekma je bila zelo zelo dobra, daleč od tega pa da bi bila popolna in pa daleč od tega, da bi bila odločilna. Zdaj se šele začenja zares, ampak naredili smo en velik posel , ampak treba je nadaljevati na ta način,” je videnje tekme opisala kapetan Jure Dolenec.

“Zaradi mene, da lahko Andy Schmid 17 golov, če bomo mi zmagal, to me niti najmanj ne skrbi. Vemo, da je odličen igralec, ampak tudi ostali znajo igrati. Danes so z lahkoto premagali Poljake, čeprav tekme nisem gledal, vidim pa da je bila velika razlika. Na prvi tekmi so zgubili proti Švedom predvsem zaradi igre 7 na 6, tako da, ne bo lahko ampak naredili smo en velik posel sploh kar se tiče uvrstitve v drugi del. Zdaj tudi en minimalen poraz oziroma kar nek velik poraz z Švicarji ne bi bil usoden še vedno bi nesli točke v drugi del, tako da, gremo seveda na zmago. treba se bo seveda spočit, po tisti tekmi s Švicarji mamo se mi zdi, da še en dodaten dan premora in nič nadaljevati na tak način s tako obrambo. Na tako dolgih prvenstvih na koncu vedno zmagujejo obrambe in mi kažemo pravo obrambo in to je res neki, kar nam daje optimizem za naprej,” je z načrti priprav na tekmo s Švico in nadaljevanje prvenstva pogovor zaključil Dolenec.

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

FOTO: Nebojša Tejić/ kolektiff

Komentarji