Dean Bombač: “Uvrstitev v polfinale me ni zadovolijla”

Slovenska reprezentanca danes igra prvi polfinale na evropskih prvenstvih po dolgih 16. letih in domačem prvenstvu leta 2004. Verjetno noben ne bi imel nič proti, če bi Slovenci ponovili zgodbo iz polfinala leta 2004 in se uvrstili v finale. Naloga bo vse prej kot enostavna. Vlogo favorita naši pripisujejo Špancem. A sedaj smo v tej fazi tekmovanja, ko pravega taktiziranja ni, saj o vsem odloča zgolj ena tekma.


Ljubomir Vranješ, selektor slovenske reprezentance:
“Skupaj smo šele slab mesec. V tem zelo kratkem obdobju smo veliko postorili, neprestano se učimo drug od drugega ter imamo zelo odprt medsebojni odnos. V polfinalu je vse odprto, o finalistu odloča le ena tekma, popravnih izpitov pa nimaš na voljo. Obeta se zanimiva tekma, Španija je favorit, a tudi mi imamo kakovostno ekipo, kar neprestano dokazuje na tem turnirju.”

Dean Bombač, slovenski reprezentant:
“Uvrstitev v polfinale me ni zadovoljila in v Stockholm ne odhajam, da v soboto igram tekmo za tretje mesto. Moj cilj je nedeljska tekma, tedaj želim vse naše podpornike in tukaj prisotne videti v dvorani. Gremo v finale, ni druge. Španci so za mnoge favoriti, a menim, da so možnosti za zmago 50:50. Pred nami je zanimiva tekma, mislim, da bo na koncu vse v naših rokah. Upam le, da ne bomo premagali sami sebe.”

Foto: Nebojša Tejić/kolektiff

Komentarji