Nekaj statistike pred Španci in “Gremo do konca”

Slovenski reprezentanti so primarni cilj, uvrstitev na enega izmed olimpijskih kvalifikacijskih turnirjev, že dosegli. Ob končnem zmagoslavju pa se lahko na olimpijske igre uvrstijo neposredno. A gremo lepo po vrsti. Najprej je na sporedu polfinalna tekma s Španijo.


Španci imajo na letošnjem prvenstvu 6 zmag in 1 neodločen izid iz zadnje tekme proti Hrvaški. Slovenija ima ob 5 zmagah tudi 2 poraza in sicer proti Madžarski (29:28) in Norveški (33:30). A to na današnji tekmi ne pomeni nič. Polfinale je tekma zase. Popravnega izpite več ni, zato je treba že to tekmo odigrati maksimalno in na vso moč.

Slovenski in španski rokometaši so zadnjo tekmo na velikem tekmovanju odigrali pred dvema letoma na evropskem prvenstvu na Hrvaškem. V drugem delu tekmovanja v Varaždinu je Slovenija zanesljivo zmagala z 31:26, Španija pa je nekaj dni kasneje osvojila zlato kolajno.

Jure Dolenec, slovenski reprezentant:
“Po vsem tem, kar se je v naši ekipi dogajalo v zadnjem letu in pol, bi bil zadovoljen z vsako kolajno. A že na tekmi proti Špancem bomo dali vse od sebe, celo prepričan sem, da jim ne leži in ustreza naš način igranja. Španija premore dobro zmes mladih in izkušenih igralcev in je taktično zelo dobro podkovana. Po telesni plati ni tako močna kot druge reprezentance, a igra pametno in neprestano menjava obrambe iz 6-0 v 5-1. Številnim reprezentancam to povzroča gromozanske težave, a nam bi lahko tudi ustrezala, ker je občasno zelo agresivna in globoka, kar bi lahko izkoristili sebi v prid. Veliko naših rokometašev igra s Španci v svojih klubih in dobro pozna njihov sistem igre. Na tej tekmi imamo svoje možnosti, imeli bi jih tudi proti Hrvatom. Gremo do konca.”

Foto: Nebojša Tejić/kolektiff

Komentarji