Napoved EHF strokovnjakov: Kdo bo stopil na evropski piedestal?

Svoja mnenja so podali štirje, ki so izjemno vpeti v letošnje evropsko prvenstvo in rokomet. Dr. Handball, kot so ga poimenovali organizatorji, skozi celotno prvenstvo snema vloge, napoveduje, komentira, interpretira ter še in še. Paul Bray je prvi glas EHF TV, komentator z veliko informacijami in tudi znanja o rokometu. Edina ženska predstavnica je Courtney Gahan, rokometna novinarka, za katero pravijo, da je najbolj obveščena med vsemi novinarskimi kolegi. Četrti pa je ustvarjalec podkasta (UN)INFORMED HANDBALL HOUR – verjetno svetovno najbolj znan podkast v rokometnem svetu.


Štirje strokovnjaki so napovedovali prvaka, najatraktivnejšo ekipo, igralca, ki je najbolj pozitivno presenetil in pa najučinkovitejšega igralca prvenstva (MVP).

Courtney smo očitno “všeč”

Na seznam napovedi se je Slovenija pri Courtney uvrstila kar dvakrat. Njena napoved je, da bo slovenska rokometna reprezentanca dvignila evropski pokal, poleg tega pa naj bi bil najučinkovitejši igralec prvenstva po njenem mnenju Borut Mačkovšek. Za najatraktivnejšo ekipo je izbrala Hrvaško, za največje presenečenje pa madžarskega igralca Gyorija Matyasa. 

Kako so izbrali ostali?

Slovenska zastava se je pojavila tudi pri izboru Paula Braya, in sicer pri igralcu, ki ga je najbolj presenetil – to je bil naš izjemni vratar Klemen Ferlin.

FOTO: Nebojsa Tejic

Komentarji