“Dekleta pokazala česar so v tem trenutku zmožne”

Na uvodnem preizkusu pokala EHF Euro je slovenska ženska članska rokometna reprezentanca morala priznati premoč Norveški. Aktualne evropske prvakinje so bile na domačem igrišču boljše z 29:17. Povratna tekma sledi to nedeljo ob 17.30 v ljubljanski dvorani Stožice.


Izbranke črnogorskega strokovnjaka na slovenski klopi Dragana Adžića so mednarodni reprezentančni pokal evropske rokometne zveze- v njem nastopajo vse tri gostiteljice evropskega prvenstva prihodnje leto v Sloveniji, Severni Makedoniji in Črni gori ter evropske prvakinje z Norveške, ki so si že zagotovile nastop na zaključnem turnirju in ne nastopajo v tem kvalifikacijskem ciklusu – začele s porazom.

Dragan Adžić, selektor Slovenije:
“Za nami je nova skupna izkušnja. V naši igri smo v drugi polovici prvega polčasa pokazali nekaj dobrih stvari. Sam sem s tekmo zadovoljen, saj sedaj vemo, kaj je potrebno popraviti in na čem bo potrebno delati, da bomo konkurenčni najboljšim ekipam na svetu. To mi je najbolj pomembno. Dekleta so pokazala največ česar so v tem trenutku, glede na manjše težave posameznic, zmožne. Rad bi videl, da naše reprezentantke v nedeljo pozdravi čim več navijačev. Tedaj bodo pokazala še več značaja. To kot selektor obljubljam.”

EHF EURO CUP
4. krog, četrtek, 7. oktobra:
NORVEŠKA : SLOVENIJA 29:17 (14:9)
Slovenija: Stanko 6, Ljepoja 2, Zulič 2, Varagić 2 (1), Gomilar Zickero 2 (2), Svetik 1, Lazović 1, Jurič 1, Černigoj, Žabjek, Kuralt, Mrmolja, Vojnovič, Pandžić, Fegic, Hrvatin.

3. krog, nedelja, 10. oktobra, ob 17.30:
SLOVENIJA : NORVEŠKA (prenos na TV Arena Sport 2 in TV Slovenija 2)

Komentarji